Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Recomandări pentru zilele geroase

Autor:

Data: 14 decembrie 2012, 11:06

  •  
  •  
  •  

Pentru a vă feri de îmbolnăviri în zilele cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătăţii vă recomandă să evitaţi deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respectaţi regulile de igienă şi să consumaţi alimente bogate în proteine, fructe şi legume.
* Ascultați sfatul medicilor
* Evitați deplasările în spații deschise și expunerea la frig
* Respectați regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor
* Consumați alimente bogate în proteine, fructe şi legume
* În cazul apariției unor degerături, nu luați medicamente decât după ce ați consultat un medic
* Evitați transportul pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător
* Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon
În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate – căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături”, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. În cazul apariţiei unei degerături, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii recomandă evitarea cu orice preţ a automedicației și cererea sfatului medicului.Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, sunt sfătuite să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.Este nerecomandat consumul băuturilor alcoolice, în special în perioadele cu temperaturi foarte scăzute. O atenție specială trebuie acordată copiilor. Se recomandă evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, a transportului pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.Ministerul Sănătății atenționează direcțiile de sănătate publică județene de a lua toate măsurile care se impun la nivelul unităților sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria și interna un număr mai mare de pacienți, pe perioada atenţionărilor meteo.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.