Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Autorităţile dâmboviţene se pregătesc de sărbătorile de iarnă

Autor:

Data: 4 decembrie 2012, 15:52

  •  
  •  
  •  

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi iar instituţiile publice, se pare, sunt pregătite pentru a face faţă situaţiilor, care pot apărea în această perioadă. Mai mult decât atât, conducerile acestor instituţii, care vor asigura liniştea şi siguranţa cetăţenilor pe tot parcursul lunii Decembrie au făcut publice măsurile întreprinse la nivel de judeţ .Subiectul esenţial al şedinţei Colegiului Prefectural a constat în prezentarea măsurilor întreprinse de instituţiile publice, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru asigurarea unui „climat liniştit”, dar şi pentru ca cetăţenii să se simtă în siguranţă, pentru a evita, pe cât posibil, apariţia unor probleme la nivel de judeţ. Reprezentanţii IPJ Dâmboviţa au declarat faptul că s-a întocmit planul de măsuri, care vizează atât liniştea şi siguranţa cât şi sănătatea dâmboviţenilor .

Poliţia la datorie

De menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul sărbătorilor de iarnă se vor ocupa poliţiştii ,jandarmii şi pompierii  dâmboviţeni . Prezent la şedinţă, cms.şef Marian Gălbenuş , şeful IPJ Dâmboviţa  a dat asigurări că cetăţenii vor fi în siguranţă, în toată această perioadă.Se va  asigura o prezenţă activă a efectivelor poliţiei în întreg judeţul ,verificarea localurilor şi a unităţilor de alimentaţie împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa,Garda Financiară şi alte instituţii.

Jandarmii, prezenţi la toate acţiunile din preajma sărbătorilor

Desfăşurarea activităţilor specifice sărbătorilor de iarnă va fi atent monitorizată şi de jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa . Astfel că, jandarmii vor fi prezenţi la misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, la misiuni de menţinere a ordinii publice, misiuni de intervenţie şi acţiuni în cooperare/colaborare cu alte instituţii, dar şi la misiuni de pază şi protecţie instituţională. Pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în perioada sărbătorilor de iarnă, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa va acţiona cu efectivele şi mijloacele la dispoziţie, în conformitate cu prevederile legale şi regulamentare în vigoare.De asemenea, în aceasta perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze mai atent copiii, deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.Nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.