Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Dreptate până la capăt ! Vasile Horga, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor, Colegiul 1 Fieni

Autor:

Data: 20 noiembrie 2012, 15:50

  •  
  •  
  •  

Rep:- Cine este Vasile Horga ?

Vasile Horga  este un om printre oameni, cu calităţi şi defecte. Perseverenţa, şansa şi Dumnezeu m-au ajutat să reușesc în viață, după mulţi ani de muncă asiduă. Sunt un om al locului, ce am trăit pe plaiuri dâmboviţene şi am ales să-mi continui traseul profesional şi personal alături de locuitorii acestor ţinuturi. Cariera de profesor universitar în cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte m-a ajutat să rămân aproape de oameni şi să îndrum în viaţă generaţii întregi de tineri, sfâtuindu-i de fiecare dată să nu uite de unde au plecat. Sunt copiii noştri şi sunt convins că fiecare dintre dumneavostră doreşte să-i aibă aproape. Eu consider că fiecare dintre noi avem datoria morală să contribuim la construirea unei societăți stabile, bazate pe principii solide. Doar a sta pe margine și a critica nu este o soluție.

Rep:- Ce v-a determinat să intraţi în cursa  electorală pentru Camera Deputaților?

Doresc să îmi aduc aportul la dezvoltarea acestei comunități numită Dâmboviţa. Am primit multe de-a lungul anilor din partea celor în mijlocul cărora m-am format ca om, iar acum consider că a sosit momentul să dau ceva înapoi. Vreau să îmi pun toată priceperea în slujba oamenilor, să valorific experienţa acumulată în mediul privat pentru a creşte nivelul de trai şi pentru a aduce Dâmboviţa mai aproape de nivelul de civilizaţie a statelor membre UE. Am o carieră care-mi aduce multe satisfacții, așa că nu am niciun motiv să văd în ocuparea unei funcții politice o cale de îmbogăţire rapidă, cum se întâmplă din păcate în cazul altora. Cred că a sosit timpul pentru un nou tip de politician, profesionist şi dedicate oamenilor, care să fie capabil să treacă peste interesele personale şi de grup, punând mai presus de toate binele general al cetăţenilor.

Rep:- Care este diferenţa între dumneavoastră  şi alţi candidaţi?

Mă consider un om onest, care a învăţat că valorile morale sunt importante şi trebuie puse mai presus de interesele de moment. Poate că sunt încă idealist,însă chiar cred în ideea că această ţară poate fi schimbată, că se poate face şi un alt fel de politică .

Rep:- Care sunt principalele probleme ale locuitorilor din Colegiul 1 Fieni ?

Problemele locuitorilor din oraşul Fieni şi celelalte  localităţi  din Colegiul 1 Fieni le cunosc foarte bine. Oamenii de aici sunt demni, harnici, corecţi şi  cinstiţi. Ştiu toate astea, pentru că şi eu m-am format într-o asemenea zonă. Imi aminteasc, de asemenea zbaterile părinţilor mei pentru a ne creşte, pe mine şi pe sora mea, astfel încât să putem la  un moment dat, să întoarcem oamenilor, bunătatea, cinstea şi hărnicia lor. Problemele oamenilor cu care mă întâlnesc zi de zi sunt aceleaşi cu ale tuturor locuitorilor României: lipsa locurilor de muncă, ineficienţa administraţiei de stat, calitatea slabă a învăţământului şi sănătăţii publice, corupţia generalizată etc. Soluţiile nu pot fi punctuale, oferite doar celor dintr-o anumită zonă, ci trebuie să aibă în vedere toţi cetăţenii acestei ţări. Un parlamentar nu are atribuţii de primar, nu poate rezolva direct mici probleme de pe o anumită stradă, dar poate dialoga cu alte instituţii ale statului când primeşte o sesizare de la cetăţeni, aducându-le în vedere problema respectivă. Nu promit lucruri ce nu se pot realiza, promit lucruri  de care fiecare cetăţean are nevoie zi de zi şi pentru care mă voi lupta în fiecare zi din mandatul meu de parlamentar .

Rep:- Are USL soluţii pentru scoaterea ţării din criza economică?

Uniunea Social-Liberală are un solid program de guvernare, sub egida „România puternică”. Acest proiect combină elemente de stimulare a mediului de afaceri, de origine liberală, menite să genereze reluarea creşterii economice, cu măsuri de protecţie socială şi progres prin solidaritate, specifice stângii. Nu promitem miracole, dar vrem să corectăm direcţia greşită dată în ultimii ani, în care au crescut substanţial datoriile publice şi numărul de şomeri. Putem doar să-i asigurăm pe cetăţeni că avem profesionişti, avem soluţii, avem un plan şi suntem capabili să-l punem în aplicare!

Rep:- Ce le transmiteţi cetăţenilor cu drept de vot ?

Le recomand în primul rând românilor să se prezinte la vot, indiferent ce vor alege. Noua administraţie are nevoie de legitimitate, pe care doar o participare masivă la urne o va oferi. A sosit timpul să ne exercităm acest drept fundamental, prin care avem un cuvânt de spus în mersul societăţii noastre! Ştiu că dâmboviţenii  mei sunt oameni harnici şi cinstiţi, care apreciază corectitudinea şi munca dusă la bun sfârşit. Răbdarea lor proverbială a fost pusă la încercare de mai multe ori şi de această dată simt că s-a umplut paharul, că vor decide să nu mai creadă în poveşti populiste, ci în oameni care au demonstrat că ştiu şi pot să lucreze în interesul celor mulţi.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.