Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Bani pentru primăriile dâmboviţene

Autor:

Data: 15 noiembrie 2012, 12:22

  •  
  •  
  •  

Au spus prezent 29 de consilieri judeţeni din cei 34,miercuri după -amiază  la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa .Pe  ordine de zi au fost 21 de proiecte de hotărâre. Prezent la această şedinţă  a fost şi subprefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie. După ce s-a votat procesul-verbal al şedinţei anterioare, preşedintele CJ Dâmboviţa  Adrian Ţuţuianu a anunţat retragerea de pe ordinea de zi a punctului 6 referitor la „aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Amenajare sediu complex de servicii sociale, case de tip familial în municipiul Târgovişte””, motivaţia fiind  că nu a fost adoptată încă o hotărâre de guvern prin care judeţul Dâmboviţa să primească Unitatea Militară de la Gară.

O nouă tranşă de bani ajunge la primăriile din judeţ în vederea achitării arieratelor pe care le au . Arieratele sunt considerate datorii mai vechi de 90 de zile. Primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi ,votat în unanimitate de consilierii judeţeni   a constat în repartizarea la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, dar şi la bugetul propriu al judeţului a unor „sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale”, pe anul 2012, pentru achitarea arieratelor. Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost votate cu unanimitate de voturi.

Secție de arheologie de excepție

Consilierii judeţeni au votat în unanimitate şi  pentru „organizarea concursului de proiecte de management în vederea încredinţării managementului Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu”, dar şi pentru „modificarea organigramei, statului de funcţii şi Regulamentului de organizare şi funcţionare ale Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească Târgovişte”.În cel mai scurt  timp  ,laTârgovişte se înfiinţează o secţie de arheologie. Prof.univ.dr. Marin Cârciumaru de la Universitatea „Valahia” va dona acestei secţii a muzeului lucrări ştiinţifice de o valoare inestimabilă pe plan internaţional: „Ceea ce intenţionez să donez este rezultatul a peste 50 de ani de cercetări proprii, de pe şantiere reprezentative, asupra cărora am dreptul de proprietate ştiinţifică. Ele au constituit obiectul a numeroase teze de doctorat. Este vorba despre un patrimoniu excepţional şi nu exagerez cu nimic când spun acest lucru. Este ultimul proiect al meu, de a face un muzeu interactiv în municipiul Târgovişte, care să se mândrească nu numai prin exponatele ca valoare intrinsecă, dar şi ca mod de exploatare muzeistică…Nu vor fi exponatele de la Târgovişte cu nimic mai prejos decât cele care există în alte muzee ale lumii”, a afirmat  prof.univ.dr. Marin Cârciumaru.

 Sediu pentru Filarmonica „Muntenia” din Târgoviște

Un alt proiect de hotărâre  votat în unanimitate a fost cel privind „aprobarea trecerii părţii din imobilul 1169 Moroeni, care a făcut obiectul HG nr. 970/2010, din domeniul public al judeţului Dâmboviţa şi din administrarea CJ Dâmboviţa  în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale”.Este vorba despre două solicitări, una venită din partea MApN care doreşte ca imobilul Dichiu 1169 Cazarmă să fie trecut „din nou” în domeniul public al statului şi administrarea MApN, pentru a se completa cu un imobil necesar Centrului Naţional de Pregătire Militară a personalului de pe întreg cuprinsul ţării. A doua solicitare este făcută de CJ Dâmboviţa  către MApN pentru a se transmite din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului şi al CJ Dâmboviţa  imobilul situat în Târgovişte pe strada Justiţiei nr. 5 – Cercul Militar (Casa Armatei – fosta Casă de cultură a municipiului, cunoscută şi sub numele de „Sala de arme”, construită în anul 1906) cu indicatorul 1730, clădire foarte utilă pentru Filarmonica „Muntenia” înfiinţată în anul 2007. Informarea cu privire la activitatea desfăşurată la Serviciul Public Judeţean de Alimentare cu Apă, Canalizare şi Salubrizare Dâmboviţa a stârnit replici  dure între consilierii USL şi ai PDL.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.