Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DISPERARE. Fântânile şi răurile secate complet în urma secetei prelungite . Două cisterne transportă apă potabilă pentru localnicii din Vişineşti! VIDEO

Autor:

Data: 14 octombrie 2012, 11:02

  •  
  •  
  •  
  •  

Seceta şi-a pus amprenta şi asupra comunei Vişineşti.Au secat fântânile iar localnicii sunt nevoiţi să- şi vândă animalele pentru că nu vor avea cu ce le hrănii. Câteva zeci de familii din localitatea Visineşti ,cătunul Maluri au primit în weekend  12 tone de apă  aduse cu cisternele pentru că toate fântânile au secat din cauza lipsei de precipitaţii. Oamenii spun că de două luni cară apă de la câţiva kilometrii atât pentru animale cât şi pentru consumul casnic. Zece pompieri , jandarmi şi militari ai Garnizoanei Târgovişte au adus două  cisterne încărcvate cu 12.000 de litrii de apă în localitatea Vişineşti.

Ţăranii îşi vând animalele ca să nu le moară de foame

Oamenii spun că au ajuns la disperare şi au fost nevoiţi să vândă mare parte din animale pentru că nu vor avea cu cel să le hrănească.”Toată vara nu a plouat ,seceta a părjolit totuliar fântânile au secat.Cărăm apă cu bidoanele ca să adăpăm vitele şi să ne asigurăm strictul necesar de apă .Am ajuns să vindem animale pentru că nu avem cu ce să le hrănim ” a declarat o localnică .Autorităţile locale au cerut sprijinul Comitetului Judetean pentru Situaţii de Urgenţă  care a trimis în zonă cisternele  cu apă. Acţiunea va continua şi în zilele următoare:” Mai multe gospodării din comuna Vişineşti au rămas fară apă potabilă din cauza faptului că puţurile din care se alimentau cu apă au secat în urma secetei prelungite pe care am traversat-o. În acest sens, în urma solicitării venite de la Comitetetul Local pentru Situaţii de Urgenţă ale comunei Vişineşti, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emilian Rusu, va asigura  transport de apă potabilă în comuna Vişineşti.Această acţiune de transport şi distribuire a apei potabile este condusă şi coordonată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa. Transportul apei potabile se face cu o cisternă de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi o cisternă de la Garnizoana Târgovişte, iar la distribuirea apei către populaţie participă şi cadre de la Detaşamentul Moreni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa „a declarat lt.col Eduard Ţelea ,purtător de cuvânt ISU Dâmboviţa .Oamenii spun că în niciun an nu au secat fântânile din cauza secetei.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.