Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Se redeschide Spitalul de la Titu pe 15 noiembrie

Autor:

Data: 11 octombrie 2012, 15:57

  •  
  •  
  •  

Toamna aceasta vine cu o veste bună pentru cetăţenii  din zona de sud a judeţului Dâmboviţa . De la 15 noiembrie  va fi redeschis fostul Spitalul de la Titu , unitate spitalicească închisă de Guvernul Boc  în anul  2011. Decizia de redeschidere a spitalului a fost luată ca urmare a demersurilor făcute la Ministerul Sănătăţii şi a deciziei specialiştilor din acest minister, care au făcut verificări la fostul spital. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a anuţat în cadrul unei conferinţe de presă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte că cel târziu pe data de 15 noiembrie ar vrea să repună în funcţine Spitalul de la Titu .Spitalul Orăşenesc Titu este la un pas de a-şi redeschide, în următoarea perioadă , porţile după mai bine de un an de când Guvernul a decis închiderea acestuia.Atât preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu cât şi prefectul judeţului Emilian Rusu au anunţat public că redeschiderea Spitalului de la Titu reprezintă o prioritate pe agendea de lucru. Demerurile au început să dea rezultat încă din luna  august când  la Spitalul Orășenesc Titu, a  venit  o comisie a Ministerului Sănătății care a analizat posibilitatea redeschiderii acestei unităţi spitaliceşti . Este o mare realizare ,redeschiderea Spitalului de la Titu atât pentru conducerea judeţului dar şi pentru administraţia locală, o realizare pe care toţi locuitorii oraşului Titu  şi din zonele învecinate şi-o  doresc  imediat după închiderea acestei instituţii spitaliceşti vitală pentru zona respectivă . La acest moment se lucrează la reabilitarea clădirii şi reamenajarea secţiilor şi cabinetelor

Adrian Ţuţuianu

medicale :”La Titu va fi spital şi la acest moment lucrăm la punerea la punct a spaţiilor .Se fac lucrări de igenizare,reparaţii capitale,completari de mobilier .Şi mi-am prous să redeschidem Spitalul de la Titu undeva în jur de 15 noiembrie ”a declarat Adrian Ţuţuianu ,preşedinte CJ Dâmboviţa.

Medicii din Bucureşti vin la Titu

Acum, autorităţile din Dâmboviţa fac demersuri pentru angajarea de personal. Unii dintre medicii şi asistenţii care au lucrat în spital vor reveni. Pentru a-i înlocui pe cei care nu se vor întoarce la Titu, vor fi organizate concursuri. Spitalul din Titu are nevoie de  opt medici și 32 de asistenți.Pentru medicii interesaţi să vină la Titu ,administraţia locală a decis să le ofere doctorilor locuințe ANL :”Am dat dispoziţie DSP să găsească medici .Sunt medici din Bucureşti care vor veni la Spitalul din Titu .Primăriade la Titu vine şi cu o facilitate,pune la dispoziţie şase locuinţe  pentru cei care vor veni acolo ” a afirmat Adrian Ţuţuianu.În zona de sud, urgenţele sunt asigurate prin  înfiinţarea unei Unităţi de Primiri Urgenţe (U.P.U.) în oraşul Titu.Doi medici de medicină generală de urgenţă lucrează  acolo. Unul a fost detaşat  de Serviciul de Ambulanţă, iar un medic de familie a fost  angajat prin eliberarea unui post cu angajare pe perioadă nedeterminată.În cadrul UPU Titu ,în prezent sunt  cinci paturi iar pacienţii nu pot sta internaţi mai mult de o zi.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.