Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Avântul Reghin – F.C. Municipal Târgoviste 1-0

Autor:

Data: 25 septembrie 2012, 10:46

  •  
  •  
  •  

Stadion Reghin, teren moale, timp răcoros, spectatori 50.
A marcat Puşcaş (min. 58 – din 11 m).
Şuturi spre poartă 8-10, pe spaţiul porţii 5-8, cor-nere 7-3.
Au arbitrat: Adrian Lucian Tiţii 7 – Gabriel Cârlea 7 (ambii din Sibiu), Ioan Dima 7 (Mediaş). Observatori F.R.F.: Ovidiu Bărăgău (Cluj-Napoca) şi Zoltan Karda (Odorheiul Secuiesc).
Cartonaşe galbene: R. Dan – Marinescu (2), Trică.
Cartonaş roşu Marinescu (min 84).
Avântul: Husar 6,5 -Cătărig 5,5, R. Dan 7, Merdariu 6,5, Rozenfeld 5,5 (81 – Căbuţ)
– Csiky 5,5 (57 – Bucin 7), Murar 6,5, Toncean 6, Truţa 6 (cpt; 57
– Şorlea 6,5), Stoica 5,5 (72 -Pereş 5,5) – Puşcaş 7. Rezerve: Demian – Zoltan, Nagy.
Antrenor Andrei Enyedy.
F.C. Municipal:
Zegheru 7, Penescu 5,5, Trică 6, Marinescu 6,5, Cernea 7 -Enescu 5,5 (63 – Lungeanu 5,5), Gâldău 7 (cpt.), Negotei 5,5 (63 – Mândru 6), Grigore 5,5 (82 – Iulian Constantin) – Popa 5,5 (37 – Timofte 5,5), Dragnea 6,5. Rezerve: Bărboiu – lonuţ Constantin, I. Neculae.
Antrenor Ion Constantin.
Jucătorii Municipalului aveau toate atu-urile să vină neînvinşi din voia¬jul lung de la Reghin: veneau după un succes, 1-0, cu liderul Fortuna Brazi. Gazdele au fost prea cuminţi, la fel ca şi specta¬torii (foarte puţini), arbitrajul, în general, fiind corect.
Municipal s-a pus din start pe desenat trasee. “Tunarii” lui Ghiorghi Zotic au atacat destul de energic şi rapid, în special prin Dragnea. Au încălzit repede careul advers. în minutul 7, Negotei a şutat puternic de la 27 m, dar portarul Husar a fost la post. Târgoviştenii au rămas în atac şi Dragnea (17), după ce a tre¬cut de Rezenfeld, a şutat pu¬ternic, din unghiuri, în portarul Husar, aflat la colţul scurt. Peste un minut, Negotei a încercat un balon, însă a fost ajuns de Merdariu şi Dan. Gazdele joacă tardiv şi caraghios. Nu pot duce balonul în jumătatea adversă. Doar ata¬cantul Puşcaş încearcă demarcări surpriză, dar e “citit” de Trică şi Marinescu. Municipal e invitat să domine. Enescu (23) scapă singur, după ce Rezenfeld a alunecat, a şutat destul de bine, dar l-a remarcat pe portarul Husar. Municipal şi-a continuat ofen¬siva. “Tunarii” domneşti s-au aruncat în atac, suofcând echipa din Mureş, care a fost timidă. Cernea se apără bine în faţa lui Csiki şi Stoica. Penescu (42) execută în forţă o lovitură liberă de la 30 m, însă Husar, cu un reflex mira¬culos, împiedică deschiderea scorului. Abia în minutul 44, localnicii ajung la poarta lui Zegheru, prin Stoica, din cen¬trarea lui Puşcaş.
Municipal a făcut o
primă repriză bună, pe care a dominat-o şi a controlat-o. Raportul şuturilor pe poartă a fost 7-1 pentru echipa lui Ghiorghi Zotic. Amfitrionii n-au avut inspiraţie şi curaj. Cu noroc defensiva Avântului n-a cedat.
Elevii lui Ion Constantin au început tot în atac repriza secundă. Au pregătit curajos terenul pentru explozia lui Dragnea. Atacantul târgoviştean a trecut de Merdariu, dar nu l-a bătut pe Husar (48). Acelaşi Dragnea (50), din pasa lui Timofte, de¬ranjează zona lui Rezenfeld şi şutează la o palmă de vinclul porţii echipei locale. Atacurile Municipalului îi obligă pe băieţii lui Andrei Enyedy să se apere. Dar oricât au luptat “tunarii”, n-au marcat. N-au
putut-o face nici Negotei (53), din pasa lui grigore. Truţa (57) aver¬tizează că Avântul e periculos. în minutul 58, la o fază care nu anunţa nimic, Penescu a lăsat balonul să cadă, nou intratul Bucin îi ia faţa şi apărătorul târgoviştean îşi pierde capul şi-l faultează în careul mare. Lovitura de pedeapsă este finalizată cu precizie de golgheterul Puşcaş, 1-0.
Tinerii jucători de la Municipal au resimţit din plin pri¬mirea golului. Nu mai au con¬secvenţă şi curaj. Parcă le-a dispărut şi entuziasmul.
Toncean (64) este blo¬cat în extremis de Penescu. Oaspeţii ies la atac, dar au lăsat spaţii libere în apărare. Şorlea (74) şi Peneş (75) l-au deranjat serios pe Zegheru. Municipal se aruncă în presing, dar fundaşii centrali ai Avântului, R. Dan şi Merdariu, fac o partidă bună. Gazdele răsuflă uşurate după eliminarea lui Marinescu pentru două gal¬bene: primul (min. 81), acordat uşor, cel de al doilea (84), corect. Totuşi, Dragnea (91) putea aduce egalarea, dar Husar a avut noroc.
Dacă defensiva târgovişteană şi-a făcut datoria la puţinele tentative ale gazde¬lor, probleme în jocul formaţiei antrenate de Ion Constantin au apărut în linia mediană şi la finalizare.
Rămân la părerea că Municipal poate bate orice echipă din această serie (C6), dacă nu este penalizată cu lovi¬tură de pedeapsă sau are jucător eliminat. în meciul de la Reghin a fost vorba despre ambele. Echipa are valoare. Nu este încă fortificată. Este prea crudă. Ion Constantin are mult de lucru. Asta necesită timp şi multă răbdare.
Jucătorul meciului,

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.