Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Social-democraţii şi liberalii dâmboviţeni şi-au împărţit colegiile de parlamentari

Autor:

Data: 20 septembrie 2012, 12:37

  •  
  •  
  •  

Social-democraţii şi liberalii din Dâmboviţa au împărţit colegiile de parlamentari în vederea alegerilor din toamna acestui an. Pentru că vor candida tot sub sigla Uniunii Social Liberale, liderii PNL şi PSD au încercat să-şi împărţească frăţeşte colegiile de deputaţi şi senatori.Preşedintele interimar PSD Dâmboviţa ,Adrian Ţuţuianu a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat că USL şi-a împărţit cele 11 colegii de parlamentari ,însă nu au fost încă desemnate şi persopanele.Social-democraţilor le revin 7 colegii,două la Senat şi cinci pentru Camera de Deputaţi iar Alianţei de Centru Dreapta,adică liberalilor şi conservatorilor le revin 4 colegii,unul pentru Senat şi 3 pentru Camera Deputaţilor.Cel târziu ,până pe data de 15 octombrie se vor stabili şi candidaţii.
Alegerile parlamentare vor avea loc în 9 decembrie. Guvernul a alocat pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare un buget total de 199 milioane lei, aproape dublu faţă de suma alocată în vederea desfăşurării alegerilor legislative din 2008. Din bugetul total aprobat de Guvern, 176 milioane lei au fost alocaţi Ministerului Administraţiei şi Internelor, 4,55 milioane lei către Institutul Naţional de Statistică prin Secretariatul General al Guvernului, 11,2 milioane lei către Autoritatea Electorală Permanentă, 5,25 milioane lei către Ministerul Afacerilor Externe şi 1,99 milioane lei către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. În 2008, suma alocată pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie a fost de 124 milioane lei.Guvernul a stabilit, sâmbătă, şi nivelul indemnizaţiilor pe zi de activitate pentru membrii birourilor electorale, ale informaticienilor, statisticienilor şi personalului tehnic auxiliar. Sumele alocate şi rămase neutilizate până la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2012 vor fi folosite pentru reîntregirea Fondului de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. La alegerile parlamentare, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul.
Alegătorii vor vota doar cu buletinul la parlamentare
Cetăţenii români vor vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie doar cu cartea de identitate, după ce Guvernul a prorogat termenele de aplicare a dispoziţiilor legale privind cărţile de alegător şi registrul electoral. Guvernul a stabilit că prezenţa la vot la alegerile parlamentare din 2012 se va certifica prin aplicarea ştampilei cu menţiunea “VOTAT” şi data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu menţiunea “VOTAT” şi data scrutinului pe actul de identitate. Executivul a aprobat, totodată, modelul timbrului autocolant precum şi condiţiile de tipărire şi de utilizare a acestuia la alegeri, modelele pentru copia de pe lista electorală permanentă, lista electorală suplimentară, extrasul de pe copia listei electorale permanente sau a listei suplimentare şi ale altor tipizate ce vor fi folosite la scrutin. Au mai fost aprobate modelul buletinelor de vot şi modelele ştampilelor ce vor fi folosite la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.