Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Carantină la Buciumeni şi Pietroşiţa. Pisicile şi câinii din localităţile pe unde a trecut ursul turbat sunt vaccinate ! VIDEO

Autor:

Data: 17 septembrie 2012, 17:47

  •  
  •  
  •  

Vicepreşedintele ANSVSA ,Pinţur Marian a venit la Buciumeni şi ne-a asigurat că toate probele recoltate de la ursul ucigaş vor fi trimise şi la un laborator specializat din Franţa sau Germania.Situaţia în localităţile  Pietroşiţa şi Buciumeni,  unde în weekend  un om a fost ucis de urs şi alte două persoane rănite este  foarte gravă, motiv pentru care s-a constituit  Comitetul  Local de Combatere a Bolilor care ia  toate măsurile ce se impun,cu toate că ursul a fost împuşcat.Ceea ce este mai grav ,în urma necropisiei efectuate de către specialiştii de la DSV Dâmboviţa,s-a stabilt că ursul era turbat,avea rabie.  Drept urmare medicii veterinari au demarat o amplă campanie de vaccinare  a câinilor şi pisicilor  din comunele Pietroşita,Buciumeni ,Moroeni  pe unde a trecut ursul şi într-un  sat din comuna Runcu ,ce se află în apropierea zonei unde ursul a ucis bătrânul de 71 de ani. S-a instituit carantină pe o distanţă de 10 km şi se supraveghează zona pe o distanţă de 30 de km. Vaccinarea  se face pe o rază de trei kilometri a câinilor şi pisicilor din cele trei comune.Medicii veterinari au luat-o din casă în casă  iar oamenii receptivi şi cunoscând situaţia au acceptat să le fie vaccinaţi câinii şi acolo unde a fost cazul au vaccinat şi pisici.Un lucru trebuie ştiut cei care nu acceptă vaccinarea animalelor riscă amenzi .În comuna Buciumeni, a făcut o vizită de lucru şi vicepreşedintele ANSVSA ,Pinţur Marian care a ţinut să verifice modul în care este gestionată situaţia de criză creată de atacul furibund al ursului turbat.Alăturia de domnia sa s-au aflat prefectul judeţului Emilian Rusu şi comandantul Poliţiei Fieni,inspectorul principal  Marius Dincă . Vicepreşedintele ANSVSA ,Pinţur Marian ne-a asigurat că toate probele recoltate de la ursul ucigaş vor fi trimise şi la un laborator specializat din Franţa sau Germania ,pentru a nu exista dubii în ceea ceea ce priveşte confirmarea rabie:”Am venit la faţa locului pentru a verifica cum sedesfăşoară lucrurile în teren.Se acţionează tehnic şi conform planului de măsuri ce se impun .Lucrurile sunt sub control.Vaccinăm atât câinii cât şi pisicile pe o rază de aproximativ 5 km.Un lucru este clar ,ursul a fost diagnosticat pozoitiv ,avea rabie.Dar pentru ca lucrurile să fie foarte clare vom trimite probele recoltate şi la un laborator din Franţa sau Germania ”a afirmat vicepreşedintele ANSVSA ,Pinţur Marian.

         Echipele de jandarmi,poliţişti şi vânători aproape de cetăţeni

Prefectul judeţului Emilian Rusu a avut o întâlnire şi cu patrulele formate dintr-un poliţist, doi jandarmi şi un vânător care veghează   prin localităţile Pietroşiţa ,Buciumeni şi Moroeni.Totodată patrulele informează  locuitorii cu privire la faptul că situaţia este sub control şi în cazul în care văd sau aud că prin zonă îşi face simţită prezenţa ursul imediat să-i anunţe:”Patrularea se va face în intervalul orar 16.00 – 2.00, pentru ca, la nevoie, să poată acţiona. După ce a fost împuşcat ursul, nu am mai avut apeluri de la cetăţeni că  ar mai fi văzut vreun urs. Am convingerea că problema s-a rezolvat. Patrula mixtă va fi la treabă atât timp cât va fi nevoie”a declarat prefectul Emilian Rusu .

Vănătorii, jandarmiii şi poliţiştii în alertă din cauza ursului turbat. O patrulă mixtă formată dintr-un poliţist, doi jandarmi şi un vânător va acţiona pe teritoriul celor trei comune, în intervalul orar 16:00 – 02:00.

Carantină pe o rază de 10 km.Ursul care a omorât un bărbat şi a rânit alte două persoane era turbat, avea rabie! VIDEO

Specialiştii DSV Dâmboviţa fac autopsia ursului ucigaş! VIDEO

Panică şi teroare .Ursul care a omorât un bărbat şi a rănit alte două persoane a fost împuşcat! VIDEO ŞOCANT

Bărbat ucis de urs în comuna dâmboviţeană Pietroşiţa! VIDEO

Elicopter M.A.I. în sprijinul acțiunii de capturare a ursului din județul Dâmbovița! VIDEO

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.