Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ziua Pompierilor din România .13 septembrie, dată aniversară pentru curajul şi devotamentul luptătorilor cu focul.

Autor:

Data: 13 septembrie 2012, 16:24

  •  
  •  
  •  

Pompierii dâmboviţeni au marcat astăzi , 13 septembrie, împlinirea a 164 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, printr-o serie de manifestări organizate atât la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I ” Dâmboviţa cât şi pe platoul Prefecturii Dâmboviţa . Astăzi ,se împlinesc 164 de ani ,de la bătălia din Dealul Spirii, atunci când pompierii militari din Bucureşti au luptat eroic pentru apărarea Revoluţiei române de la 1848, împotriva invaziei otomane. Începând cu anul 1953, pe data de 13 septembrie se sărbătoreşte Ziua Pompierilor din România. Bătălia din Dealul Spirii a rămas în istoria neamului ca fiind un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei de la 1848, iar data de 13 septembrie, a fost aleasă drept dată aniversară pentru curajul şi devotamentul luptătorilor cu focul.Pe platoul Prefecturii Dâmboviţa Ziua Pompierilor a fost marcată printr-o serie de activităţi.Activităţile au debutat cu un ceremonial militar, urmat de o slujbă religioasă, alocuţiuni ale invitaţilor şi anume : prefectul judeţului Dâmboviţa ,Emilian Rusu,vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Leonardo Badea,primarul municipiului Târgovişte Gabriel Boriga şi nu în ultimul rând inspectorului şef al I.S.U. Dâmboviţa, colonel Mirel Pietreanu .Au avut loc şi premieri .Au fost premiaţi elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII „Pictor N. Grigorescu” din Titu, care au câştigat locul IV ,la etapa naţională a Concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”.Premiile micuţilor au fost oferite de către SC Geo –Sting Târgovişte .După cum era de aşteptat au fost premiate şi Serviciile Voluntare de pompieri din judeţ care au obţinut rezultate deosebite .A urmat şi defilarea pompierilor .

Expoziţii şi exerciţii demonstrative

Toţi cei prezenţi pe platoul Prefecturii au putut vedea tehnica şi echipamentele de intervenţie ale pompierilor, dar totodată au participat şi la exerciţii şi demonstraţii ale luptătorilor cu focul. Pompierii dâmboviţeni au desfăşurat în zona intersecţiei Bulevardului Libertăţii cu Strada Revoluţiei, un exerciţiu demonstrativ de intervenţie la descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat .

„Porţi deschise”

Copiii şi toţi dâmboviţenii care au dorit să viziteze o unitate de pompieri, au avut această ocazie, astăzi, între orele 10.00 – 14.00, deoarece ISU Dâmboviţa a organizat şi „Porţi deschise” la sediul Detaşamentelor de pompieri din întreg judeţul .Personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa asigură dâmboviţenii, încă odată, că vor răspunde ori de câte ori vor fi solicitaţi pentru salvarea vieţii şi a bunurilor materiale.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.