Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

LA MORENI, FOTBALUL A FOST PUS ÎN “DREPTURI”

Autor:

Data: 13 septembrie 2012, 15:39

  •  
  •  
  •  

Cunosc destul de bine istoria fotbalului morenar, însă nu mi-am propus acum să o trecem în revistă, deşi ar merita cu prisosinţă.
Cu câţiva ani în urmă, când “Flacăra” se “stingea”, am fost primul care a tras sem¬nalul de alarmă, încercând, prin articolele publicate, să-i determin pe cei ce conduceau des¬tinele oraşului, şi ale clubului “Flacăra” să sprijine echipa să nu se desfiinţeze.
Ştim cu toţii ce a urmat. Mai întâi, a fost “expulzată” la Valea Lungă, unde a supravieţuit un timp, după care Flacăra a dispărut.
între timp, s-au făcut mai multe demersuri pentru revenirea fotbalului pe arena “Flacăra” din Moreni.
Morenarii sunt mari consumatori de fotbal, iar atunci când au posibilitatea, o demonstrează.
S-a încercat o echipă de “împrumut”, Prahova Tomşani, dar cei în măsură nu au fost de acord cu acest “transplant” şi bine au făcut.
Deşi sunt multe de spus, ne oprim aici şi salutăm
revenirea fotbalului pe “Flacăra”. Meritul îi revine domnului “Zamora”, care a reuşit, după o muncă enormă, să convingă conducerea primăriei să permită echipei să dispute jocurile din organizare proprie pe stadionul municipal Moreni.
Este, dacă doriţi, un prim pas pozitiv. Starea stadionului este în continuă degradare. Dar, odată ce o echipă a oraşului joacă pe acest stadion, am convingerea că, încet, dar sigur, stadionul şi anexele vor fi aduse la nivelul permis de regulament pentru meciuri de Liga a 4-a şi juniori republicani.
Acum, la Moreni, gazonul arată foarte bine, se vede mâna de meseriaş a lui Eugen Zgâmbău şi a colegului său. Primul pas a fost făcut, urmează vestiarele, apa curentă, gazul etc.
M-a surprins plăcut numărul mare de spectatori care au umplut tribuna l din Moreni. Nici nu putea să fie altfel, atât timp cât în mijlocul lor este primarul morenar, domnul Constantin Dinu, primarul oraşului Moreni.
Când constaţi că însuşi edilul şef este alături de echipă, în ciuda greutăţilor de început, ai cu totul altă mobilizare. încet, dar sigur, la Moreni se va juca fotbal de nivel naţional. Există C.S.M. Moreni, club în exclusivitate pentru copii şi juniori. Până acum, orice jucător care termina junioratul trebuia să plece din Moreni ca să joace. Acum, însă, toţi juniorii mai buni de la C.S.M. vor trece la Flacăra.
în acest fel, se asigură o activitate piramidală sigură, care permite performanţa în
fotbal.
Am văzut lume multă în tribune la un meci din timpul săptămânii, ceea ce înseamnă că sâmbăta vor veni şi mai mulţi. Semnalul aducerii spectatorilor la stadion l-a dat dom¬nul primar C. Dinu. Când ştiu că sunt văzuţi din tribună de primar, şi jucătorii evoluează mai bine, au motivaţie.
Am văzut la Moreni două galerii numite “Nordişti” şi “Sudişti”, după poziţia lor în tribune. Au scandat frumos, numai că “Sudiştii” au folosit şi petarde, interzise pe stadioane.
Organizare, implicare la Moreni de nota 10. Aici putem include şi echipa oaspete. Cu toate greutăţile prin care trece acum Voinţa Pietroşiţa, privind numericul echipei, conducerea primăriei, prin domnul Leonard Dicu, a fost prezentă pe “banca suferinţelor”, alături de spon¬sorul şi preşedintele clubului, Sorin Neacşu.
Când vezi atâta implicare de la conducerile primăriilor, de la sponsori, toţi fiind alături de echipe, este un semnal bun, încurajator că viaţa de zi cu zi începe să revină la normal, că activitatea sportivă îşi ocupă locul în activitatea cotidiană.
Unul dintre oamenii de la stadion, fost jucător la Flacăra, acum 30 de ani, îmi arăta cu degetul releul de pe dealul din zonă, montat cu ocazia meciului de frumoasă amintire cu F.C. Porto. Din acele vremuri frumoase a rămas doar releul de transmisie
tv…
însă avem convingerea că domnul primar C. Dinu va depune eforturi deosebite, va găsi banii necesari, sponsori, ca să încerce readucerea stadionului Municipal măcar la jumătate din ce a fost pe vre¬mea comuniştilor.
Despre meciul cu Voinţa Pietroşiţa, putem să spunem că a fost câştigat de gazde, pentru că au jucători cu mare experienţă, trecuţi prin toate diviziile naţionale.
Dintre aceştia, mai mulţi au fost şi pe la F.C.M. Târgovişte: Sandu Păsărică, lvan Tronaru, Vasile Petre, George Preda, Cristian Bădoiu, Andrei lliescu. De altfel, lliescu a fost şi autorul celor două goluri.
Partida a fost frumoasă, aplaudată de acea prezenţă numeroasă. De la oaspeţi a plăcut tinereţea echipei, cu mulţi juniori pe teren, care, în mod cert, vor ajuta mult echipa în viitor.
Aşadar, la Moreni, s-a reaprins “Flacăra”.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.