Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Rămaşi pietoni, 11 şoferi vor învăţa să acorde prioritate

Autor:

Data: 6 septembrie 2012, 13:56

  •  
  •  
  •  

11 şoferi au rămas fără permis, acesta fiindu-le suspendat în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pe linia neacordării de prioritate pietonilor. 167 de sancţiuni au fost aplicate de poliţişti, ca urmare a constatării unor încălcări ale legislaţiei rutiere,  valoarea totală a acestora însumând 7380 lei.În cursul zilei de miercuri, poliţiştii Serviciului Rutier şi ai Biroului Rutier Dâmboviţa  au desfăşurat ample acţiuni pe linia impunerii respectării normelor rutiere referitoare la acordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare. Aceste acţiuni au avut, în primul rând, un caracter preventiv şi de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării prevederilor legislaţiei rutiere.

Vizaţi şi pietonii

 Conform statisticilor întocmite la nivelul Serviciului Rutier Dâmboviţa , bazate pe analiza accidentelor produse în ultimii ani pe raza municipiului Târgovişte , rezultă că principala cauză a acestor evenimente o constituie neacordarea priorității pietonilor de către conducătorii auto, iar astfel de abateri au loc zilnic pe drumurile din oraș.Numai în câteva ore ,miercuri,11 de șoferi au rămas fără permise în municipiul Târgovişte , pentru că nu au acordat prioritate la trecerile de pietoni. Acestora li se adaugă şi  șoferi care nu au acordat prioritate vehiculelor ce aveau acest drept, dar și alții care au trecut pe roșu la semafor. Dacă adăugăm și cele câteva zeci  de  pietoni care au fost sancționați pentru traversare neregulamentară, ne putem face un tablou despre felul în care se circulă pe străzile din oraș și despre riscurile la care sunt expuși în primul rând pietonii. Un lucru este destul de grav ,în ciuda mediatizării evenimentelor , se pare că șoferii nu trag  prea multe învățăminte, continuând să ignore pietonii angajați regulamentar în traversare. Din această cauză, polițiștii de la Circulație organizează frecvent acțiuni pentru combaterea acestui gen de abateri, de fiecare dată fiind nevoiți să aplice sancțiunile cuvenite.

Poliţiştii le recomandă dâmboviţenilor  atenţie sporită atunci când traversează strada.

Ignorarea regulilor de circulaţie de către şoferi, dar şi de către pietoni se soldează de cele mai multe ori cu accidente foarte grave. Conducătorii auto ar trebui să circule cu prudenţă şi să acorde prioritate la trecerile de pietoni iar pietonilor le este  recomandat ca atunci când traversează strada să nu uite să se asigure şi să nu pună conducătorii auto în imposbilitatea de a frâna şi de a nu putea să acorde proritatea

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

2 Responses to Rămaşi pietoni, 11 şoferi vor învăţa să acorde prioritate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.