Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data 9 decembrie . PSD stabileşte în 14-15 septembrie colegiile în care va avea candidaţi.

Autor:

Data: 4 septembrie 2012, 16:34

  •  
  •  
  •  
  •  

Social- democraţii dâmboviţeni au susţinut o conferinţă de presă în cadrul cărei au pus în discuţie pregătirea alegerilor parlamentare ce vor avea loc pe data 9 decembrie . Conducerea PSD a decis la începutul acestei săptămâni ca în 14-15 septembrie să aibă loc Comitetul Executiv Naţional al partidului în care vor fi stabilite colegiile pentru care PSD va avea candidaţi pentru alegerile parlamentare.Claudia Gilia,purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa a precizat că urmează ca la jumătatea lunii octombrie Consiliul Naţional al partidului să definitiveze propunerile pentru candidaţii în aceste colegii la alegerile parlamentare.

Social-democraţii dâmboviţeni au spus că, de regulă, principiul este că fiecare îşi păstrează colegiul în care este acum.

Guvernul a stabilit, sâmbătă, că alegerile parlamentare vor avea loc în 9 decembrie. Guvernul a alocat pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare un buget total de 199 milioane lei, aproape dublu faţă de suma alocată în vederea desfăşurării alegerilor legislative din 2008. Din bugetul total aprobat de Guvern, 176 milioane lei au fost alocaţi Ministerului Administraţiei şi Internelor, 4,55 milioane lei către Institutul Naţional de Statistică prin Secretariatul General al Guvernului, 11,2 milioane lei către Autoritatea Electorală Permanentă, 5,25 milioane lei către Ministerul Afacerilor Externe şi 1,99 milioane lei către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. În 2008, suma alocată pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie a fost de 124 milioane lei.Guvernul a stabilit, sâmbătă, şi nivelul indemnizaţiilor pe zi de activitate pentru membrii birourilor electorale, ale informaticienilor, statisticienilor şi personalului tehnic auxiliar. Sumele alocate şi rămase neutilizate până la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2012 vor fi folosite pentru reîntregirea Fondului de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. La alegerile parlamentare, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul.

Alegătorii vor vota doar cu buletinul la parlamentare

 Cetăţenii români vor vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie doar cu cartea de identitate, după ce Guvernul a prorogat termenele de aplicare a dispoziţiilor legale privind cărţile de alegător şi registrul electoral. Guvernul a stabilit că prezenţa la vot la alegerile parlamentare din 2012 se va certifica prin aplicarea ştampilei cu menţiunea “VOTAT” şi data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu menţiunea “VOTAT” şi data scrutinului pe actul de identitate. Executivul a aprobat, totodată, modelul timbrului autocolant precum şi condiţiile de tipărire şi de utilizare a acestuia la alegeri, modelele pentru copia de pe lista electorală permanentă, lista electorală suplimentară, extrasul de pe copia listei electorale permanente sau a listei suplimentare şi ale altor tipizate ce vor fi folosite la scrutin. Au mai fost aprobate modelul buletinelor de vot şi modelele ştampilelor ce vor fi folosite la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.