Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

SERBĂRILE „BĂILOR PUCIOASA”

Autor:

Data: 3 septembrie 2012, 14:21

  •  
  •  
  •  

În weekend, oraşul Pucioasa, a sărbătorit  474 de ani de atestare documentară şi 184 de ani de atestare ca centru balnear. Cu ocazia aceasta locuitorii de sub poalele Patranei au avut parte de o suită de manifestări,  prin care s-a dorit reînvierea tradiţiilor cultural – artistice ale oraşului staţiune “Băile Pucioasa”. Serbările “Băilor Pucioasa”, s-au aflat la cea de-a XIII-a  editie   . Manifestarile au debutat vineri după amiază, în prezenţa edilului Dănuţ Bădău şi a invitatilor de la nivel judeţean. Nu au lipsit nici parlamentarii din Colegiul Pucioasa. Centrul de greutate al serbărilor l-a reprezentat Parcul de agrement. Autorităţile au pregătit pentru locuitori un festival artistic “Băile Pucioasei”, unde au cântat cunoscuţi interpreţi, atât de pe meleagurile dâmboviţene, cât şi din ţară.În parcul de agrement a fost găzduit şi “Târgul Meşteşugarilor Populari”, meşteri din toate colţurile ţării venind în staţiunea Pucioasa, unde şi-au etalat măiestria de peste an. Nu au lipsit pictorii la minut, body paiting- ul, standurile cu flori ornamentale:

” Este o tradiţie de ani de zile această sărbătoare care se desfăşoară în fiecare an la sfârşitul lunii august ,începutul lunii septembrie.De 12 ani de zile s-a instituţionalizat organizarea acestor sărbători şi în fiecare an găsim soluţia de a le sărbători cum se cuvine.Pe parcursul celor trei zile am reuşit să realizăm un adevărat regal cultural prin manifestările organizate”a declarat Dănuţ  Bădău.

După cum spune şi maxima “mens sana in corpore sano”, minte sănătoasă în corp sănătos, organizatorii evenimentului au pus la punct şi momentele sportive. Sâmbătă, iubitorii de aeromodele au luat parte la o demonstraţie pe cinste în cadrul concursului de aeromodele „ M. Diaconescu ” organizat de Clubul Copiilor “N.Mateescu” ,ediţia  a–V-a cu participarea unor echipaje din Bucureşti, Buzău, Braşov .Suita de manifestări s-a încheiat, duminică la miezul nopţii, cu un foc de artificii ce a brazdat întreg cerul. O nouă filă s-a scris în istoria oraşului Pucioasa.Amfitrionii acestui eveniment au fost Primaria Pucioasa, Consiliul Local, Clubul Copiilor, Centrul Cultural şi sponsorii .    Primarul Dănuţ Bădău a ţinut să adreseze tuturor locuitorilor oraşului Pucioasa un mesaj :”Locuitorilor oraşului Pucioasa le transmit multă sănătate şi totodată să aibă încredere că  impreună vom realiza ceea ce am pornit În perioada următoare în oraşul Pucioasa se vor face o serie de lucrări care vor aduce un plus de confort .Vom avea lucrări de canalizare,de alimentare cu apă ,de asfaltare ”a mai spus primarul Dănuţ Bădău

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.