Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Tinereţea predomină la F.C. Municipal Târgovişte. Echipa lui Ghiorghi Zotic are o medie undeva peste 21 de ani

Autor:

Data: 29 august 2012, 17:01

  •  
  •  
  •  

Această tinereţe a adus o atmosferă entuziastă în rândurile “tunarilor” târgovişteni. îi ajută să alerge cu o lejeritate care alungă tracul. Jucătorii au prestaţie inspirată şi viguroasă. Echipa nu mai este măcinată de orgolii şi tensiuni.
Un luptător fără frică. Media de vârstă este stricată de veteranul Beni Popescu, care are 36 de ani. Dar, în ciuda vârstei, Beni aleargă, are curaj şi forţă, prospeţime şi har. E un exem¬plu pentru toată lumea de la F.C. Municipal. îşi face mereu bine treaba. Acest lucru are un efect pozitiv asupra mult mai tinerilor săi colegi: ionuţ Constantin, Penescu, Cernea, Grigore, Enescu, Popa, Timofte…
Are o carieră remarca¬bilă. Asta, şi pentru că la mai toate meciurile s-a transformat în luptător fără frică.
Răsfăţatul s-a întors la echipă
Astă primăvară, supărat că este marginalizat (aşa zice el), ionuţ Constantin a plecat de la echipă. A jucat câteva meciuri pe fals la Gaz Metan Finta, în Liga a 4-a. A fost doar o pierdere de timp. A
încercat, în această vară, pe la Conpet Ploieşti, dar s-a lecuit. A venit înapoi la F.C.
Municipal, fiind convins de antrenorul ion Constantin. A
lăsat tot ce e rău deoparte şi s-a pregătit bine. Toată lumea e mulţumită de el. îşi vede de treabă şi are formă bună. Este sobru, exact în intervenţii, nu se complică, joacă simplu şi aco¬peră bine “parcela” care îi este dată în primire. A devenit om de bază în garnituara Municipalului.
în careu s-a născut fotbalul
în sezonul trecut, atacul a fost punctul slab al Municipalului. Se juca fără viteză, fără imaginaţie, fără om de gura porţii. Parcă nu se ştia că în careul mare s-a născut
fotbalul, că acolo se câştigă sau se pierde un meci. Acum, ion Constantin are la dispoziţie trei vârfuri de rasă: Dragnea,
Timofte şi Popa. Ultimul, la numai 17 ani, arată un apetit de gol demn de invidiat. în meci¬urile amicale din intersezon, a marcat nouă goluri.
Cu un atac puternic, care ştie să facă şi presing incomod, Municipal nu mai e vulnerabilă şi şovăielnică. Are viteză, abilitate şi eficienţă.
Linia mediană are vlagă
Acum echipa de pe malul drept al lalomiţei joacă mai cursiv, mai dinamic, mai incisiv. Mai mult joacă direct pe poartă. Au dispărut indolenţa şi nepăsarea, care produceau joc mediocru şi dispe-rare. Aceste lacune au fost înlocuite cu
-1 ambiţia, determinarea şi
harul. La mijlocul terenului există sclipiri tactice şi acea scânteie care să aprindă jocul. Au apărut pasele în adâncime date de Grigore, mingii de angajament oferite de B. Popescu, pase din prima şi ver-ticalizare aşezate de Penescu.
Nu lipsesc centrările, speciali¬tatea lui A. Filip. Toţi jucătorii se încumetă să tragă la poartă.
Mândru, Lungeanu au execuţii de taie răsuflarea adversarilor. Municipalul are un mijloc cu vlagă, care ţine pasul constant.
Nişte elevi ageri
şi serioşi
Vineri, “tunarii” domneşti ar fi trebuit să joace pe stadionul Academia Ghiorghi Zotic, cu Gloria Buzău. Invocând fel de fel de pretexte ieftine, oficialii din Crângul Buzăului au anulat acest meci amical. în lipsa unui adversar, elevii lui ion Constantin au făcut un meci şcoală, care s-a dovedit foarte util. “A fost un antrenament reuşit în care au exersat situaţii de meci”, a declarat “principalul” Municipalului, ion Constantin. Fotbaliştii lui Ghiorghi Zotic s-au dovedit nişte elevi ageri şi serioşi, căutând să se afirme.
Pregătiţi de luptă
F.C. Municipal s-a pregătit bine şi eficient în această vară. Vor aborda cu îndrăzneală campionatul, care începe vineri, 31 august. în prima etapă, Municipalul are programat meci în deplasare cu C.S. Şelimbăr (jud. Sibiu). însă prezenţa în această competiţie a echipei de la poalele Făgăraşului este pusă la îndoială. La fel ca şi cea a formaţiei prahovene C.S.O. Plopeni. în toate cazurile, băieţii lui Ghiorghi Zotic sunt pregătiţi de luptă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.