Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Startul la echipele din Onoare şi Promoţie

Autor:

Data: 29 august 2012, 13:57

  •  
  •  
  •  

Deşi a fost şi este o vară extrem de fierbinte, fot¬balul judeţean a trecut cu bine peste această caniculă, şi-a strâns rândurile şi a organizat noul campionat judeţean de fotbal, ediţia 2012-2013.
După cum ştiţi, Liga a 4-a a început cu o săptămână mai devreme, iar duminică, iau startul şi celelalte două cate¬gorii valorice ale campionatului judeţean de fotbal, Onoare şi Promoţie.în categoria Onoare, la sugestia celor mai mulţi con¬ducători de echipe s-au alcătuit patru serii pe criterii geografice, pentru a scurta distanţa de deplasare şi, implicit, numărul de jocuri.Experienţa ne spune că, periodic, este bine să modificăm, atât cât se poate, componenţa seriilor, deoarece s-au creat două “curente”.
S-au făcut “bisericuţe”, “cooperative” între echipe, dar şi invers, între unele echipe existând mici tensiuni, ambiţii nesportive, care nu au tan-genţă cu fotbalul, cu sportul.
Or, modificând compo¬nenţa seriilor, au “stricat” mai multe “jocuri de culise”, aşa se explică supărarea a 2-3 dele¬gaţii.
Cele patru serii din ca¬tegoria Onoare sunt alcătuite din câte 12 echipe fiecare. Vor promova în Liga a 4-a echipele de pe primul loc din fiecare serie, va retrograda echipa de pe ultimul loc.
Au fost promovate Unirea Ungureni, deoarece Viitorul 2 Caragiale nu putea, fiind, de fapt, cei din Ghirdoveni şi, din această cauză, nu s-au mai înscris, nici în Promoţie, Taxi Săgeata Cătunu, Rapid Ibrianu, Petrolul Răscăieţi, P.C.M. Ungureni, Voinţa Vişina.
în categoria Promoţie s-au înscris echipe noi, dar şi altele care au mai fost în com¬petiţie şi au revenit: Voinţa
Bezdead, Metalul Mija, Gloria Măneşti, Viitorul Voineşti, K.M.T. Comişani, Unirea Româneşti, Voinţa Podu
Rizii, S. Bilciureşti, Gaz Metan 2 Finta. S-a mai înscris şi Fierbinţi, dar s-a retras pe ultima sută de metri?!
S-au alcătuit 3 serii pe criteriul geografic, fiecare serie având câte 12 echipe, mai puţin cele din “vest”, prin renunţarea celor din Fierbinţi.
Au renunţat la com¬petiţie C.S. Răcari, Tisenmetal Colibaşi, Nino Lunguleţu, Viitorul 2 Caragiale (Ghirdoveni), Zimbrul Vlădeni, Dacia Hulubeşti.
S-au retras 5 echipe şi s-au înscris, în locul acestora,12.
Campionatul judeţeande fotbal, ediţia 2012-2013, are la start 102 echipe, cele mai multe echipe din ultimii 20 de ani. Au mai fost încă 2-3 echipe dornice să se înscrie în Promoţie, însă au venit mult mai târziu, când toate pro¬gramele erau finalizate.
Duminică, vor lua star¬tul cele două categorii valorice, în care sperăm ca fair-play-ul să fie la loc de cinste. Vor fi meciuri multe şi, ca orice început, cu mici greutăţi de organizare.
Dar, atenţie mare la caniculă, la organizarea asis¬tenţei medicale cât mai compe¬tente, cu trusa necesară, nu doar cu o sticlă cu apă!
în comparaţie cu fot¬balul din Liga a 2-a şi a 3-a, despre care încă nu se ştie când vor începe, cu câte echipe, deşi s-au amânat o dată, este posibil să se mai lungească reluarea campiona¬tului, dând peste cap tot pro¬gramul echipelor care şi-au respectat programul de pregătire, până la data fixată iniţial de F.R.F.
Iată, A.J.F. Dâmboviţa începe competiţia la timp şi cu un număr mai mare de echipe.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.