Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Posturile de politie comunale se reînfiinţează de la 1 septembrie . Programul va fi în funcție de nevoile cetăţenilor şi se urmărește apropierea de comunitate a polițiștilor.

Autor:

Data: 24 august 2012, 17:37

  •  
  •  
  •  

Posturile de poliție de la nivelul comunelor vor fi reînființate în maximum o săptămână  și jumătate. Vestea cea bună a venit, joi, de la vicepreşedintele Consiliului Județean Dâmboviţa , Leonardo Badea . Acesta a afirmat că de la 1 semptembrie se vor reînființa posturile de poliție din comune. La nivelul posturilor vor fi un șef de post, ceea ce înseamnă că această funcție va fi reînființată, și alți doi, patru sau șase polițiști, în funcție de numărul de locuitori și de problemele cu care se confruntă comunitatea.   Locuitorii din comunele dâmboviţene  vor vedea în curând, mai mulți polițiști pe străzile sau uliţele localităților. Posturile de poliție desființate acum mai puțin de un an, vor fi reînființate până la data de 1 septembrie .Vicepreşedintele CJ Dâmboviţa ,Leonardo Badea ne-a precizat că prin reînființarea posturilor de poliție se urmărește apropierea de comunitate a polițiștilor.

Programul va fi în funcție de nevoile cetăţenilor

Odată cu desființarea posturilor și înființarea secțiilor, la posturi a rămas un singur polițist. Acesta are program de la 8.00  la 16.00, după care cei care intervin sunt polițiștii de la patrule. Odată cu reînființarea posturilor, programul de lucru al lucrătorilor de aici va fi adaptat pe schimburi, în funcție de evoluția situației operative și de nevoile cetățenilor. După 7 luni de la desfiinţarea posturilor şi arondarea comunelor la cele 13 secţiile rurale de poliţie, s-a ajuns la concluzia că serviciile oferite de poliţişti, , sunt mai puţin eficiente, dar mai scumpe. Prin urmare, reprezentanţii Ministerului Administrației și Internelor (MAI) spun că prioritatea lor este îndreptarea lucrurilor în folosul cetăţeanului, apoi respectarea muncii poliţiştilor şi, în cele din urmă, refacerea imaginii publice a poliţiei. Reprezentanții Poliției Române au spus că în problema siguranţei publice din mediul rural, primii paşi, preconizaţi de IGPR, sunt: reînfiinţarea funcţiilor de şef de post, se estimează un necesar de 2.517 funcţii la nivel naţional, completarea echipelor din posturile rurale și încadrarea promoţiei 2012, cu prioritate, pentru completarea necesarului din noua structură. Conducerea Poliției Române și MAI au luat decizia de reînființare a posturilor de poliție după consultarea polițiștilor din ţară. Funcţiile ce urmează a fi înfiinţate vor fi bugetate corespunzător, iar actualele secţii de poliţie rurală vor fi menţinute drept structuri operative şi de coordonare. Secţiile vor administra patrule de intervenţie, în funcţie de specificul situaţiei operative. Evident, în localităţile unde există deja un sediu de secţie de poliţie nu se va mai crea şi funcţia de şef de post. Se conturează, de asemenea, ideea ca, pentru un răspuns mai rapid la solicitări, noile structuri să aibă în componenţă: criminalişti, judiciarişti şi poliţişti rutieri.

   Lipsa polițiștilor a panicat oamenii

 Oamenii văd cu ochi buni această schimbare și spun că măsura de desființare a posturilor nu ar fi trebuit să fie luată. „Nu trebuia să se întâmple așa ceva. Polițiștii trebuia să rămână aici, nu să treacă câte o mașină de poliție, prin comună, din an în Paște. Să știți că ne bucurăm dacă se reînființează pentru că ne vom simți mai în siguranță atunci când știm că poliția este lângă noi. Dacă pățesc ceva, până mai sun la poliție și până mai și ajung, se poate întâmpla orice”, ne-a precizat un localnic dintr-o comună a județului.  Primarii din mai multe comune ale județului au cerut de nenumărate ori ca posturile de poliție să fie reînființate. Aceștia au susținut de mai multe ori că fosta guvernare  nu a făcut altceva decât să vină în sprijinul hoției, prin desfiinţarea posturilor de poliţie:”De la 1 septembrie se vor reînfiinţa posturile de poliţie în mediul rural.Desfiinţarea acestor posture a fost o măsură falimentară în ceea ce priveşte ordinea public şi siguranţa cetăţenilor .Preşedinţii Consiliilor Judeţene s-au angajat că vor susţine reînfiinţarea acestor posture ” a afirmat vicepreşedintele CJ Dâmboviţa ,Leonardo Badea. În Dâmboviţa la această oră avem şase posture de poliţie şi 13 secţii de poliţie şi se vor reînfiinţa 76 de posturi comunale de poliţie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.