Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

USL respectă decizia CCR. Referendumul a fost o victorie a românilor împotriva lui Traian Băsescu

Autor:

Data: 22 august 2012, 14:24

  •  
  •  
  •  

Curtea Constituţională a României (CCR ) a decis, marţi , că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este invalid, ceea ce înseamnă că Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni . Decizia a fost luată cu şase voturi la trei, după o şedinţă care a durat mai puţin de trei ore. Verdictul a fost acordat în cea de-a patra întâlnire a judecătorilor CCR , după trei săptămâni de amânări şi controverse.

În zilele următoare va fi convocată şedinţa Biroului Permanent în momentul în care va primi hotărârea Curţii Constituţionale în privinţa referendumului. Ulterior va fi convocat plenul Parlamentului care va lua act de decizia Curţii Constituţionale a României.

De asemenea, CCR confirmă rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053   de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns „da” la întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar 943.375 (11.15 %) au răspuns „nu“.Reprezentanţii USL Dâmboviţa  susţin că decizia Curţii trebuie respectată, indiferent care este aceasta: “Referendumul a fost legitim, voinţa poporului român e legitimă,  decizia CCR trebuie respectată, dar e foarte clar ca domnul Traian Băsescu este  un preşedinte ilegitim, un preşedinte al CC, iar Guvernul trebuie să fie un guvern al cetăţenilor români.Decizia CCR va fi respectată şi implementată, dar suntem obligaţi să constatăm efectele acestei decizii, o decizie politică, adoptată împotriva regulilor democratice, legilor şi majorităţii absolute a cetăţenilor români.Referendumul a fost o victorie a românilor împotriva lui Traian Băsescu…Ne vom prezenta în faţa poporului la alegerile parlamentare ca guvern USL cu un program foarte clar început deja în 8 mai şi care trebuie să continue. Trăgând învăţămintele după această experineţă în care s-a dovedit că în România nu funcţionează regulile democratice, că voinţa poporului poate fi înfrântă .Vom propune o amplă reformă constituţională …”a afirmat Claudia Gilia ,purtător de cuvânt PSD Dâmboviţa.

 Proteste după anunţarea deciziei Curţii Constituţionale a României privind invalidarea referendumului

 Nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale a României privind invalidarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu,sute de oameni au început să iasă în stradă şi să protesteze.Se pare că românii sunt decişi să continue protestele împotriva celui care a redevenit  preşedintele României. USL Dâmboviţa consideră că oamenii sunt îndreptăţiţi să protesteze  iar în zilele următoare tot mai mulţi vor ieşi în stradă

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.