Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Spitalul din Titu se redeschide. Localnicii abia aşteaptă redeschiderea unității medicale, cel mai apropiat spital este la Găeşti, la 25 de kilometri distanță! VIDEO

Autor:

Data: 19 august 2012, 11:45

  •  
  •  
  •  

Veşti bune pentru locuitorii din Titu şi din zonele învecinate! Spitalul Orăşenesc Titu este la un pas de a-şi redeschide, în următoarea perioadă , porţile după mai bine de un an de când Guvernul a decis închiderea acestuia. Descentralizarea demarată în anul 2011  în toată ţara a lovit şi judeţul Dâmboviţa. Toate cele zece spitale au fost predate în administrare Consiliilor Locale. Ulterior, Ministerul Sănătăţii, care şi-a păstrat dreptul de control prin Direcţia de Sănătate Publică, a hotărât să închidă Spitalul de la Titu  .Atât preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu cât şi prefectul judeţului Emilian Rusu au anunţat public că redeschiderea Spitalului de la Titu reprezintă o prioritate pe agendea de lucru.Şi iată demerurile au început să dea rezultat ,luni ,20 august la Spitalul Orășenesc Titu, va veni  o comisie a Ministerului Sănătății care va analiza posibilitatea redeschiderii acestei unităţi spitaliceşti .La discuţii vor participa prefectul județului ,Emilian Rusu, președintele Consiliului Județean Dâmboviţa,  Adrian Țuțuianu dar și primarul orașului Titu, Nicolae Traian.Este o mare realizare ,redeschiderea Spitalului de la Titu atât pentru conducerea judeţului dar şi pentru administraţia locală, o realizare pe care toţi locuitorii oraşului Titu  şi din zonele învecinate şi-o  doresc  imediat după închiderea acestei instituţii spitaliceşti vitală pentru zona respectivă . Spitalul din Titu a fost închis în anul 2011 în urma unei decizii a Ministerului Sănătăţii.Decizia a intrigat populaţia .

Spitalul din Titu are nevoie de  opt medici și 32 de asistenți

Autoritățile judeţene şi cele locale sunt hotărâte să redeschidă spitalul închis anul trecut, dar au nevoie de medici. De aceea,administraţia locală din Titu  a decis să le ofere doctorilor locuințe ANL sau terenuri pe care să-și construiască o casă, dar și un loc de muncă pentru soț sau soție – totul pentru ca medicii să accepte posturile din spital. Pentru a fi reluată activitatea la Spitalul din Titu sunt necesari opt medici și 32 de asistenți. Oferta autorităților locale a ajuns imediat la urechile medicilor care își caută un loc de muncă. Peste 80 de cadre medicale și-au depus CV-ul.Mediciilor le surâde ideea de a primi o casă, mai ales că, altfel, cei mai multi ar fi nevoiţi să vină zilnic din Capitală, adică de la peste 50 de kilometri distanță.Pentru redeschiderea spitalului, însă, pe lângă medici mai este nevoie de câteva sute de mii de lei pentru cumpărarea unui lift interior pentru transportul bolnavilor pe targă.

În zona de sud, urgenţele sunt asigurate prin  înfiinţarea unei Unităţi de Primiri Urgenţe (U.P.U.) în oraşul Titu.

Din luna octombrie a anului 2011 şi până în prezent ,zona de sud  a judeţului Dâmboviţa a  fost asigurată în ceea ce priveşte urgenţele, de orice natură prin  înfiinţarea unei Unităţi de Primiri Urgenţe (U.P.U.) în oraşul Titu, în cadrul fostului spital.Asistenţii şi infirmierii au fost  mobilizaţi din personalul Spitalului Judeţean. De asemenea, doi medici de medicină generală de urgenţă lucrează  acolo. Unul a fost detaşat  de Serviciul de Ambulanţă, iar un medic de familie a fost  angajat prin eliberarea unui post cu angajare pe perioadă nedeterminată.În cadrul UPU Titu sunt  cinci paturi iar pacienţii nu pot sta internaţi mai mult de o zi.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.