Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Manifestaţie feministă la Târgovişte

Autor:

Data: 13 august 2012, 18:45

  •  
  •  
  •  
  •  

Peste 80 de tinere activiste feministe din întreaga lume au fost la Târgovişte pentru un eveniment public sâmbătă, 11 august, intervalul 17.00-19.00, Piaţa Tricolorului, vizavi de Prefectură. Activistele au adus mesaje despre situaţia actuală a femeilor si modalităţi prin care aceasta ar putea fi îmbunătăţită.

Ce au în comun femeile – din Turcia, Chile, Franţa, până în Brazilia sau România? Ce experienţe le solidarizează sau le despart? Cu ce probleme se confruntă toate femeile, indiferent de ţara de provenienţă?
Violenţa domestică, hărţuirea stradală, sărăcia, sub-reprezentarea politică, hipersexualizarea, discriminarea – toate acestea vor fi aduse în stradă sâmbătă, prin pancartele şi scandările activistelor.
Evenimentul de la Târgovişte are scopul de a face cunoscută problematica femeilor către locuitorii oraşului, de a arăta dimensiunea internaţională a luptei pentru drepturile femeilor, de a facilita schimbul cultural şi turistic.
Manifestaţia este o acţiune din cadrul Taberei Feministe Internaţionale organizată de Asociaţia FRONT împreună cu 8 organizaţii europene.
Tabăra se desfăşoară la Moroeni în perioada 06-16 august şi are participante din ţări precum Franţa, Spania, Elveţia, Portugalia, Brazilia, Turcia, Chile, Australia, Italia, Macedonia, Anglia. România este reprezentată de peste 30 de participante.

La prima ediţie a taberei, care a avut loc anul trecut în Franţa, s-a discutat despre sărăcie şi excluziune socială, despre impactul crizei economice asupra femeilor, accesul la servicii medicale, forme de violenţă asupra femeilor, sexualitate şi educaţie sexuală.

Tabăra este afiliată reţelei World March of Women si este finanţată prin programul european Tineret în Acţiune/Youth in Action.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.