JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Vara ,pericolul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare creşte!

Autor:

Data: 10 iulie 2012, 14:39

Toxiinfecţiile nu întârzie să apară în acest sezon estival când temperaturiledepăşesc pragul normal. Aceste afecţiuni digestive acute sunt frecvent întâlnite în perioada verii, când alimentele se pot deteriora mai uşor, din cauza temperaturilor ridicate.Toxiinfecţiile alimentare apar sporadic, în urma consumării de alimente intens contaminate cu bacterii sau cu toxinele acestora. De cele mai multe ori, acestea se declanşează în epidemii şi cuprind mase largi de populaţie. Canicula este cea mai propice perioadă pentru dezvoltarea toxiinfecţiilor alimentare.Temperaturile foarte ridicate favorizează multiplicarea germenilor şi infecţiile. Principalele simptome ale afecţiunilor digestive apar brusc şi includ febră, diaree, vărsături şi o stare generală alterată.Alimentele cel mai frecvent contaminate cu astfel de bacterii sunt carnea şi produsele din carne, conservele, peştele, laptele şi produsele lactate precum frişca, smântâna, brânza sau iaurtul, dar şi ouăle, mai ales cele de raţă şi cele depozitate incorect. Mai pot fi afectate şi preparatele culinare din alimente contaminate, cum ar fi prăjiturile, îngheţata, crema, maioneza sau piureurile .În unităţile de alimentaţie publică, mâncarea poate fi contaminată chiar de către bucătarii sau ospătarii care vin în contact cu alimen-tele. „Personalul angajat în servicii publice reprezintă sursă de infec-ţie cu stafilococ, de aceea examenul medical periodic este obligato-riu pentru aceşti angajaţi. Ei trebuie controlaţi dacă au infecţii ale mâinilor sau ale unghiilor şi dacă respectă igiena personală. Această afecţiune digestivă este mai gravă la vârste mici, dar şi la persoanele cu o vârstă mai înaintată, deoarece sistemul imunitar al acestora este mai slab şi se apără mai greu de microbi. la apariţia primelor simptome, pacientul trebuie să se prezinte de urgenţă în cabinetul medicului specialist şi avertizează că formele severe ale toxiinfecţiilor alimentare pot produce chiar şi moartea.Totodată, igiena personală trebuie respectată cu rigurozitate, mâinile să fie spălate ori de câte ori este nevoie, înainte şi după masă sau după folosirea toaletei. De asemenea, persoanele care pregătesc mâncarea au obligaţia de a se spăla pe mâini înainte de a începe prepa-rarea mâncărurilor, dar şi ori de câte ori este nevoie în acest timp. Fructele şi legumele trebuie spălate sub un jet puternic de apă, iar suprafeţele şi zonele de pregătire a mâncă-rurilor trebuie să fie dezinfectate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google