Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Primarul şi secretarul comunei Produleşti trimişi în judecată de procurorii DNA

Autor:

Data: 6 iulie 2012, 17:52

  •  
  •  
  •  

GRIGORE MARIN, primar al comunei Produleşti, judeţul Dâmboviţa, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– luare de mită,
– fals material în înscrisuri oficiale în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită,
– uzul de fals în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită şi
– abuz în serviciu împotriva intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, în formă continuată,

PETRE MIHAI, secretar al comunei Produleşti, judeţul Dâmboviţa, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– fals material în înscrisuri oficiale,
– complicitate la infracţiunea de uz de fals şi
– complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată,

OLTEANU ALEXANDRU, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii septembrie 2009, inculpatul Grigore Marin, în calitate de primar al comunei Produleşti, judeţul Dâmboviţa, a pretins de la un denunţător (administrator al unei societăţi comerciale) suma de 140.000 lei cu titlu de mită. Banii au fost pretinşi pentru ca, în calitatea sa de primar, să încheie şi să execute în condiţii favorabile firmei denunţătorului un contract de asociere în participaţiune privind extinderea şi modernizarea iluminatului public. În cursul anilor 2010 şi 2012, inculpatul Grigore Marin a primit, atât direct de la denunţător cât şi prin intermediul inculpatului Olteanu Alexandru, suma totală de 55.000 lei, reprezentând două tranşe din banii pretinşi.
Pentru a crea aparenţa de legalitate a încheierii contractului de asociere în participaţiune cât şi pentru a evita punerea în discuţie şi supunerea la vot a acestui contract, în cursul lunii septembrie 2009, inculpaţii Grigore Marin şi Petre Mihai, secretarul Primăriei Produleşti, au falsificat o hotărâre a Consiliului Local Produleşti pe care au inserat-o în documentaţia aferentă încheierii contractului. În continuare, pe baza acestei hotărâri falsificate, deci fără a avea un mandat legal din partea Consiliului Local al comunei Produleşti, la data de 21 septembrie 2009, Grigore Marin a încheiat contractul de asociere în participaţiunea cu firma denunţătorului. Ca urmare, în perioada 2010 – 2011, primăria a achitat către firma denunţătorului suma totală de 900.000 lei fără ca lucrările de iluminat public să fie executate.

Comuna Produleşti, judeţul Dâmboviţa s-a constituit parte civilă în procesul penal împotriva inculpaţilor Petre Mihai şi Grigore Marin cu suma de 900.000 lei, reprezentând prejudiciu creat prin încheierea şi executarea în mod ilegal a aceluiaşi contract. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri aparţinând inculpaţilor Grigore Marin şi Petre Mihai.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.