Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

La Târgovişte ,Ziua Crucii Roşii Române,sărbătorită tot prin voluntariat.

Autor:

Data: 4 iulie 2012, 13:01

  •  
  •  
  •  

Ziua Crucii Roşii Române  celebrată anual la data de 4 iulie, a fost marcată în judeţul Dâmboviţa  printr-o serie de manifestări. Zeci de voluntari dâmboviţeni  au continuat să-şi dedice din timpul lor liber comunităţii în care trăiesc.Acţiuni de educaţie pentru sănătate, distribuire de materiale informative ,exerciţii demonstrative de prim-ajutor, dar şi de colectare de fonduri, au fost doar câteva din acţiunile în care s-au implicat voluntarii Crucii Roşii Române Dâmboviţa.

Demonstraţii de prim- ajutor

Voluntarii s-au împărţit în grupe şi în Parcul Mitropoliei din municipiul Târgovişte au prezentat cetăţenilor  exerciţii demonstrative de acordare a primului ajutor. Cunoştinţele cetăţenilor în materie de prim ajutor au fost consolidate prin discuţiile interactive cu voluntarii, care, pentru a le explica ce fel de manevre au şi nu au voie să facă în cazul unui rănit, au folosit manechine sau chiar… tineri  ce s-au oferit voluntari la această acţiune:”Aceste acţiuni sunt foarte interesante,aflăm lucruri noi iar pentru copii sunt educative.Le urez voluntarilor Crucii Roşii Române un sincer La mulţi ani şi multă putere de muncă ” a afirmat o doamnă.”Sunt de apreciat aceşti oameni care la nevoie sunt alături de semenii lor.Acţiunile întreprinse de ei au un rol extraordinar în viaţa oricărui om dar şi în educaţia copiilor.Munca în sănătate este o actvitate nobilă şi demnă de respectat”a afirmat o altă doamnă.

În slujba comunităţii

O parte din voluntari s-au mobilizat la un cort montat tot în Parcul Mitropoliei din municipiul Târgovişte, unde au măsurat tensiunea arterială tuturor celor care au dorit acest lucru. Zeci de dâmboviţeni au mers la cortul cu pricina, pentru a-şi lua tensiunea, mai ales că totul a fost gratuit:”Am probleme cu inima,i-au tratament ,tensiunea este o mare problem.Îmi ma i-au tensiunea pe la veciniii care au aparat îmi este greu să merg la cabinet.Profit de acest moment şi îmi verific tensiunea ”aafirmat o bătrână.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.