Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Şoferi prinşi în offsaid de poliţiştii rutierişti. Neacordarea de prioritate pietonilor este o constantă în topul cauzelor accidentelor grave din judeţ.

Autor:

Data: 29 iunie 2012, 17:22

  •  
  •  
  •  

şef Ion Niculae ,Şef SPR Dâmboviţa .

Zeci  de poliţişti rutierişti dâmboviţeni au participat în municipiul Târgovişte dar şi în alte localităţi dâmboviţene  la o acţiune pentru reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător .Totodată s-a avut în vedere şi respectarea normelor rutiere de către mopediști și bicicliști, participanți la traficul rutier, Poliţiştii rutieri au acţionat pe raza municipiului Târgovişte, pe linia identificării conducătorilor de mopede care nu respectă legislaţia în vigoare. Pe durata desfăşurării acestei acţiuni, unii şoferi au rămas fără permis de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor iar alţii  au fost sancţionaţi contravenţional .Pentru înregistrarea şi probarea abaterilor de la normele rutiere poliţiştii au folosit mijloacele de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.Potrivit I.G.P.R., din analiza de risc rutier rezultă că una din principalele cauze generatoare de accidente o reprezintă neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi în special copiilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător. Poliţiştii le atrag atenţia şi pietonilor să traveseze numai prin locurile special amenajate şi numai după o atentă asigurare mai ales că, în conformitate cu legislaţia rutieră actuală, ei suportă consecinţele accidentului produs ca urmare a traversării lor neregulamentare:”Lucrători de la Serviciul Rutier  împreună cu poliţişti rutieri de la Compartimentul de Ordine Publică Târgovişte au desfăşurat şi vor desfăşura acţiuni pe linia nerespectării regimului legal de viteză ,abateri comise de către conducătorii de mopede ,abateri comise de conducătorii auto în zona trecerilor de pietoni şi nu în ultimul rând abaterile comise de pietoni   ” a declarat cms. şef Ion Niculae ,Şef SPR Dâmboviţa .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

One Response to Şoferi prinşi în offsaid de poliţiştii rutierişti. Neacordarea de prioritate pietonilor este o constantă în topul cauzelor accidentelor grave din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.