Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Grupările de Jandarmi Mobile Braşov şi Cluj-Napoca se antrenează la Ochiuri

Autor:

Data: 29 iunie 2012, 12:54

  •  
  •  
  •  

În perioada 18 – 29 iunie, în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri se desfăşoară Stagiul de antrenament cu personalul militar din detaşamente aparţinând Grupărilor de Jandarmi Mobile Braşov şi Cluj-Napoca.Obiectivul stagiului îl constituie antrenarea subunităţilor de jandarmi, de a acţiona unitar, legal şi eficient în raport cu apariţia şi evoluţia ameninţărilor la adresa ordinii publice, pentru dezvoltarea capacităţii operative, perfecţionarea cooperării între acestea şi realizarea efortului generalizat necesar îndeplinirii cu profesionalism şi competenţă a misiunilor şi sarcinilor de serviciu. Temele cuprinse în programul de pregătire sunt centrate pe dominantele Asigurarea şi Restabilirea Ordinii Publice (A.R.O.P.) şi Intervenţia Profesională (I.P.). Acestea au un caracter practic aplicativ şi se vor desfăşura în baza de pregătire a centrului şi zonele adiacente, precum şi în zona stadionului municipal din Moreni, unde se va executa un exerciţiu complex privind acţiunea subunităţii de jandarmi pentru rezolvarea unei situaţii de criză cu ocazia unei manifestări cultural-sportive pentru restabilirea ordinii publice, conform principiului gradualităţii folosirii forţei.
Pe durata a patru săptămânila Ochiuri se desfăşoară şi Stagiul de formare a monitorilor de intervenţie profesională

Începând cu data de 18 iunie, pe durata a 4 săptămâni, în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri se desfăşoară Stagiul de formare a monitorilor de intervenţie profesională. La acest stagiu participă cadre, ofiţeri şi subofiţeri, din unităţile Jandarmeriei Române.Intervenţia profesională constituie un răspuns la nevoia urgentă de a adapta modul de acţiune al jandarmilor în misiunile cotidiene la noile exigenţe operaţionale impuse de actele de violenţă crescândă a infractorilor.
Astfel, filozofia conceptului de intervenţie profesională se rezumă prin trei cuvinte cheie: legalitate, securitate, eficacitate. Obiectivul stagiului îl constituie pregătirea militarilor jandarmi ca formatori în domeniul intervenţiei profesionale, astfel încât întorşi în unităţile de provenienţă, aceştia să poată transfera cunoştinţele dobândite către colegii lor, în scopul uniformizării procedurilor şi metodelor de acţiune în următoarele domenii: instruire generală în Intervenţia Profesională, dominarea fără armă a adversarului, dominarea cu armă a adversarului, tactica intervenţiei, pedagogie şi comandă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.