Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Peste 4600 de elevi dâmboviţeni susţin EVALUAREA NAŢIONALĂ la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

Autor:

Data: 25 iunie 2012, 10:14

  •  
  •  
  •  

Au început  emoţiile pentru părintii absolvenţilor de gimnaziu. Elevii de cla a VIII-a au intrat în focurile primului examen serios din viaţa lor: Evaluarea Naţională. În judeţul Dâmboviţa  sunt înscrişi la Evaluarea Naţională 4664 de elevi. Ei vor susţine probele de limba română, limba maternă (unde este cazul) şi matematică. Media de admitere la liceu reprezintă media artimetică dintre media obţinută la Evaluarea Naţională şi media celor patru ani de gimnaziu.

Astfel, admiterea înseamnă (medie Evaluare Natională + medie ani gimnaziu)/2. Pentru o evaluare cât mai corectă, fiecare din cele 184  de centre de examinare sunt dotate cu camere video de supraveghere, după modelul de anul trecut al examenului de Bacalaureat. La nivelul judeţului Dâmboviţa există 17 centre de comunicare de unde sunt distribute subiectele către cele 184  de centre de examinare şi şapte centre zonalede evaluare unde vor fi corectate lucrările şi acestea sunt laBăleni,Găeşti,Moreni,Pucioasa,Titu şi două în Târgovişte. Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale, subiectele având un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute. Extragerea variantei de subiect a avut loc deja, iar aceasta a fost transmisă către cele 1.387 de centre de comunicare, respectiv către toate inspectoratele şcolare judeţene.

CALENDARUL EVALUĂRII NAŢIONALE 2012

 25 iunie    Limba şi literatura română – proba scrisă

26 iunie    Limba şi literatura maternă – proba scrisă

27 iunie    Matematică – proba scrisă

29 iunie    Afişarea rezultatelor (până la ora 14)

29 iunie    Depunerea contestaţiilor (orele 14-18)

30 iunie-1 iulie    Rezolvarea contestaţiilor

2 iulie    Afişarea rezultatelor după contestaţii.

 Profesorii evaluatori sunt cadre didactice având ca specialitate una din disciplinele care se evaluează în examen, care nu au rude sau afini până la gradul al IV-lea printre candidaţii care participă la respectiva sesiune a Evaluării Naţionale, selecţionaţi din alte unităţi şcolare decât cele din care provin candidaţii arondaţi centrelor. Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire şi o trece pe lucrare. În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.