Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Procesul de votare s-a lăsat în Dâmboviţa cu 102 dosare penale şi un poliţist bătut!

Autor:

Data: 11 iunie 2012, 16:12

  •  
  •  
  •  

În ziua de votare la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au fost înregistrate 215 sesizări, dintre care 115 au fost primite prin S.N.U.A.U 112, şapte de la Biroul Electoral Judeţean, 83 de la formaţiuni politice, cetăţeni sau reprezentanţi mass-media. În 102 dintre situaţii, poliţiştii efectuează verificări în cadrul unor dosare penale, fiind întocmite acte procedurale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 67 din 2004 R şi Codului penal.Sesizările au vizat în principal suspiciuni de influenţare a votului, de mită electorală (52) , de transport a alegătorilor la secţiile de votare, prezenţa unor materiale de propagandă electorală în apropierea secţiilor de votare, consumul sau distribuirea de băuturi alcolice la o distanţă mai mică de 500 de metri de secţia de votare, distribuirea mai multor buletine de vot către alegători, fotografierea buletinelor de vot după aplicarea ştampilei de vot.În toate cele 102 cauze penale înregistrate se continuă cercetările, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept reclamate.Totodată, din totalul sesizărilor primite, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, în 39 cazuri s-a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă.
În cursul zilei de ieri au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, pentru distribuirea de băuturi alcoolice în perimetrul secţiilor de votare, respectiv continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale.

Poliţist bătut în secţia de votare

Un bărbat de 36 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, după ce acesta a încercat să lovească

un poliţist care a intervenit pentru restabilirea ordinii publice la o secţie de votare din municipiul Târgovişte .În ziua de votare Poliţia Municipiului Târgovişte a fost sesizată prin apel unic de urgenţă 112, de numitul C.A., cu privire la faptul că actul său de identitate a fost predat unei alte persoane, după finalizarea procesului de votare.O patrulă de ordine publică s-a deplasat la faţa locului pentru a verifica aspectele sesizate, în timpul verificărilor observând un bărbat care provoca scandal, acostând cetăţenii din zonă.
Poliţiştii au procedat la interceptarea acestuia, moment în care a devenit agresiv, adresând injurii şi încercând să-l lovească cu un obiect ascuţit pe unul dintre poliţişti.
S-a procedat la imobilizarea acestuia, fiind identificat în persoana numitului Z.N., de 36 de ani, din municipiul Târgovişte.
Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi port fără drept de arme albe.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

One Response to Procesul de votare s-a lăsat în Dâmboviţa cu 102 dosare penale şi un poliţist bătut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.