Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Salariile și pensiile vor crește

Autor:

Data: 6 mai 2012, 11:55

  •  
  •  
  •  
  •  

Fondul Monetar Internațional şi Comisia Europeană au acceptat creşterea salariilor bugetarilor pentru a reveni la nivelul din iunie 2010, prima majorare, de 8%, urmând să fie operată de la 1 iunie, iar pensionarii vor primi banii reţinuţi începând din aceeaşi lună.

Negocierile cu FMI s-au încheiat după două zile de discuţii la BNR, partea română şi delegaţia instituţiei internaţionale stabilind termenii noii scrisori de intenţie la acordul de tip preventiv.

 Florin Georgescu, ministrul desemnat pentru Finanţe a declarat că: “S-a majorat deficitul bugetar cu o anumită sumă suficientă pentru a acoperi cele două promisiuni făcute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumită sumă pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 începând cu acordarea unei prime creșteri de 8% în luna iunie și, de asemenea, s-a găsit o soluție cuprinzătoare pentru soluționarea problemei pensionarilor, care urmează să primească sume lunare începând tot cu luna iunie”, a spus  ministrul.

El a adăugat că ambele măsuri privind personalul bugetar, pe de o parte, și pensionarii, pe de altă parte, în baza acestui acord cu organismele financiare internaționale se vor reflecta într-o lege, pentru că numai prin lege pot fi acordate asemenea drepturi bănești.

“Legea va fi emisă, practic va fi ordonanță de urgență, până la 25 mai pentru că, potrivit cadrului juridic existent, trebuie să acorzi asemnea drepturi către persoanele fizice cu mai mult de șase luni înainte de data alegerilor generale. Așa încât până la 25 mai va fi emis acest act normativ care permite majorarea veniturilor salariaților bugetari și ale pensionarilor.

În acea lege vom găsi mai multe detalii, pentru că aici n-am avut posibilitatea, neavând la dispoziție datele și specialiștii care lucrează în Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii, deci veți găsi și vom găsi datele care spun mai mult decât v-am spus eu în acest moment”, a menţionat Georgescu.

Pentru a reveni la nivelul din iunie din 2010, salariile bugetarilor ar urma să crească cu 16%.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.