Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

„ Şcoala altfel, la Centrul de Reeducare Găeşti”

Autor:

Data: 5 aprilie 2012, 17:14

  •  
  •  
  •  

„ Şcoala altfel, la Centrul de Reeducare Găeşti”

Programul „ Şcoala altfel”, care a debutat începând cu acest an şcolar, s-a derulat şi la Centrul de Reeducare Găeşti, personalul didactic şi cel de educaţie implicând minorii într-o gamă variată de activităţi nonformale. În fiecare zi, minorii şi minorele au participat la activităţi educative, ocupaţionale şi sportive diversificate, în interiorul instituţiei, cât mai ales în afara ei.
Astfel, până astăzi, s-au desfăşurat următoarele activităţi educaţionale:
• În ziua de 2 aprilie, 10 minori au vizitat Grupul Şcolar Pucioasa, şi au desfăşurat în comun cu elevii de aici fotbal, tenis de masă, desen şi pictură.
• Marţi, 3 aprilie, au fost realizate mai multe activităţi:
– 5 minorii au mers la Clubul Copiilor Găeşti cu lucrări realizate în cadrul atelierului de pictură, pentru a le expune în cadrul expoziţiei care se organizează cu prilejul Sărbătorilor Pascale;
– Tot aici, alţi 8 minori au participat la un concurs de tenis de masă alături de alţi elevi din celelalte şcoli găeştene;
– Un grup de 36 elevi de la Grupul Şcolar „ Dr. C.Angelescu” Găeşti au vizitat centrul, acţiunea având ca scop şi prevenirea violenţei în şcoli, din cadrul proiectului „Dincolo de aparenţe” , în care centrul are statut de partener;
– Un grup de 7 minori au participat la o excursie care a avut ca scop vizitarea Mânăstirii de la Curtea de Argeş.
• Miercuri, 4 aprilie, centrul a primit vizita unui grup de 26 de elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII Bezdead. Aceştia au vizitat instituţia, dar au desfăşurat în comun cu minorii instituţionalizaţi activităţi sportive, şah, pictură şi muzică. 6 minori au participat la o excursie la Mânăstirea Viforâta.
• Astăzi, 5 aprilie, 10 minori au participat la acţiunea de ecologizare şi plantare puieţi de arbori în localitatea Ulmi, în parteneriat cu asociaţia Europe Direct Târgovişte şi primăria locală. Tot astăzi, 26 elevi de la Şcoala Generală „Şerban Cioculescu” Găeşti au efectuat o vizită în centrul de reeducare.
Mâine sunt planificate alte activităţi. 10 minori vor participa la competiţiile sportive organizate de Şcoala Generală Ocniţa, Dâmboviţa, iar 2 minori vor participa, la Grupul Şcolar „Dr. C.Angelescu” Găeşti, la o nouă activitate din cadrul proiectului „Dincolo de aparenţe” -prevenirea violenţei în şcoli. Tot mâine, este aşteptată o vizită, de această dată din partea unui grup de studenţi de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Valahia.
Activităţile au ca scop facilitarea procesului de reintegrare socială a tinerilor instituţionalizaţi, prin formarea la aceştia de abilităţi şi competenţe adecvate normelor de conduită civică.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.