Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Atenţie! Sunt restricţii pe drumurile naţionale !

Autor:

Data: 13 februarie 2012, 17:38

  •  
  •  
  •  

Ţinând cont de faptul că în judeţul nostru se circulă în condiţii de iarnă, cu dificultate,pe unele drumuri naţionale sunt restricţii poliţiştii de la rutieră au câteva recomandări pentru toţi participanţii la trafic. DN 71 Bâldana – Sinaia și     DN 7 București – Pitești au fost restricționate pentru vehicule mai mari de 7,5 tone. DN 61 este închis între km 68 și 47 pentru ieșirea din județ, spre Giurgiu, pe raza județului Dâmbovița fiind deschis. Iată de ce ar trebui să ţină cont şoferii înainte de a pleca la drum:
* Acordaţi o atenţie deosebită stării tehnice a autovehiculului şi nu porniţi la drum dacă sesizaţi probleme la sistemele de direcţie şi de frânare, la instalaţia de semnalizare etc.!
* Echipaţi autovehiculul cu accesoriile necesare pentru sezonul rece: cauciucuri şi/sau lanţuri antiderapante, nisip, lopată!
* Ştergeţi parbrizul, luneta, geamurile laterale şi oglinzile retrovizoare exterioare de pelicula de gheaţă ce se formează pe timpul staţionării şi asiguraţi funcţionarea corectă a ştergătoarelor (de parbriz şi lunetă, după caz)!
* Un carosabil alunecos din cauza ploii, poleiului sau stratului de zăpadă are ca efect diminuarea aderenţei pneurilor la sol şi, implicit, triplarea distanţei de frânare. În astfel de condiţii, evitaţi manevrarea bruscă a frânei de serviciu şi folosiţi frâna de motor!
* Dacă vă apropiaţi de intersecţii, curbe, pasaje pietonale, staţii de autobuz , reduceţi din timp viteza prin trecerea într-o treaptă inferioară de viteză! * Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei)!
* Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile!
* Dat fiind experienţa redusă şi riscul ridicat de implicare în evenimente rutiere nedorite, conducătorilor auto începători le este recomandat să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculelor în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari!
Poliţiştii dâmboviţeni au recomandări şi pentru pietoni
* Înainte de a vă angaja în traversarea străzii, asiguraţi-vă că aţi fost văzuţi de ceilalţi participanţi la trafic!
* Traversaţi drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate şi/ sau semnalizate cu indicatoare; în lipsa acestora, traversarea se face pe la colţul străzii, după o temeinică asigurare!
* După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora. Aşteptaţi plecarea din staţie şi apoi traversaţi respectând regulile de circulaţie!
* Manifestaţi atenţie sporită dacă partea carosabilă este acoperită cu gheaţă!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.