Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

A opta zi de proteste în Piaţa Universităţii din Bucureşti

Autor:

Data: 20 ianuarie 2012, 16:55

  •  
  •  
  •  

A opta zi de proteste în Piaţa Universităţii din Bucureşti a fost deschisă de un bărbat care, înfăşurat cu steagul României, protesta de unul singur, supravegheat însă de jandarmi. Alte persoane i s-au alăturat în jurul orei 12, iar la ora 14 grupul de protestatari numără circa 100 de persoane.a ora 14:20, circa 150 de persoane erau prezente în piaţă, mulţi purtând pancarte şi celebrul steag decupat în mijloc, simbol al Revoluţiei din decembrie 1989. Ca şi în zilele precedente, principalul vizat, judecând după mesajele de pe pancarte, este preşedintele Traian Băsescu.

Proteste au fost anunţate pentru astăzi şi în majoritatea celorlalte oraşe mari din ţară,unde, serile trecute, numărul protestatarilor a variat între 200 şi 1.000 de persoane. Totuşi, lumea a ieşit în stradă şi în oraşe mai mici şi chiar şi în comune. Este de remarcat protestul numeros de la Lugoj, dar şi acţiunea de la Târnăveni, o comună din judeţul Mureş.

Asociaţia Suporterilor Români va continua protestele, se arată înt-un comunicat. “Dorim să mulţumim celor 1.000 de minţi libere care au ales să vină alături de noi, în zona Fântânii din Piaţă, pentru a da glas nemulţumirilor care ne frământă pe toţi, ca popor. Fără tăgadă, am demonstrat, pentru toţi cei prezenţi şi pentru majoritatea presei care nu este aservita anumitor interese obscurantiste, că suporterii nu sunt o masă amorfă şi că ideile noastre, redate prin viu grai sau mesaje, au fost exprimate VIRULENT ÎNSĂ NU VIOLENT”, se arată în comunicat, după care se adaugă că Asociaţia va protesta din nou, pentru “viitorul tinerilor români”. Suporterii au adăugat că, joi, au părăsit Piaţa înainte de începerea violenţelor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.