Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Cele mai ample proteste de la venirea lui Traian Băsescu la putere

Autor:

Data: 15 ianuarie 2012, 13:01

  •  
  •  
  •  

Evenimentele din România din ultimele zile au ajuns și în presa străină. Presa internaţională relatează pe larg despre manifestaţiile din țara noastră, notând că este vorba de cel mai ample proteste de la venirea la putere a lui Traian Băsescu.

“Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene în cursul protestelor faţă măsurile de austeritate, cel puţin nouă persoane fiind rănite”, relatează BBC, care explică că manifestaţiile au izbucnit în semn de solidaritate cu Raed Arafat, extinzându-se treptat pe fondul nemulţumirii generale faţă de politicile Guvernului de la Bucureşti.

“Oamenii au ieşit pe străzi în mai multe oraşe pentru a exprima nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate şi faţă de proiectul de reformare a sistemului medical. Dar protestele de la Bucureşti au devenit violente în momentul în care manifestanţii au refuzat să plece, intrând în conflict cu forţele de ordine”, notează Euronews, citat de Mediafax, subliniind că este a treia zi de proteste în România.

A doua seară de proteste la Târgovişte

Agenţia Press Association notează că acestea sunt cele mai ample proteste organizate în România după venirea la putere a lui Traian Băsescu, în 2004.

“Protestele au izbucnit joi, după demisia lui Raed Arafat, care se opunea proiectului legii sănătăţii. Pe fondul presiunilor publice, preşedintele Traian Băsescu a retras proiectul, argumentând că şi-a dat seama că majoritatea angajaţilor din sistemul medical se opun schimbării”, comentează și CNN.

“Sute de persoane au manifestat şi în alte oraşe ale ţării pentru a exprima opoziţia faţă de proiectul reformei sănătăţii”, a scris Agenţia France-Presse.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.