Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

NASA: Pământul are o soră geamănă. VIDEO

Autor:

Data: 6 decembrie 2011, 12:26

  •  
  •  
  •  

Oamenii de ştiinţă de la NASA au găsit o soră geamănă a Pământului, aflată la 600 de ani distanţă.

Misiunea Kepler de la NASA a confirmat pentru prima dată existenţa unei planete locuibile, asemănătoare Pământului, unde ar putea exista apă în stare lichidă. De asemenea, Kepler a mai descoperit şi alţi candidaţi, în număr de 1.000,  la statutul de planetă locuibilă, iar astfel numărul planetelor cunoscute s-a dublat.

Potrivit site-ului nasa.gov, zece dintre recentele descoperiri sunt în apropierea Pâmântului, dar cercetătorii susţin că vor avea nevoie de mai mult timp pentru a verifica dacă ceea ce au descoperit ei sunt planete reale. “Ne apropiem din ce în ce mai mult să descoperim ceea ce numim planeta Goldilocks”, a declarat Pete Worden, directorul centrului de cercetare Ames din Moffett Field, California, citat de Washington Post.

El a mai spus că planeta recent confirmată se numeşteKepler-22b, este cea mai mică şi a fost găsită în mijlocul zonei unde se află o stea similară cu Soarele nostru. Cercetătorii estimează că noua planetă se află la 600 de ani lumină distanţă faţă de Pâmânt.

Raza planetei Kepler-22b este de 2,4 ori mai mare decât a Pâmântului, dar cele două planete au temperaturi similare. Specialiştii spun că dacă efectul de seră funcţionează pe planeta recent descoperită aşa cum se întâmplă pe Pâmânt, atunci temperatura medie a suprafeţei pe Kepler-22b ar fi de 22 de grade Celsius sau 72 de grade Fahrenheit.

Orbita planetei se învârte timp de 290 zile în jurul unei stele asemănătoare Soarelui. În plus, specialiştii susţin că steaua planetei Kepler-22b face parte din aceeaşi clasă ca şi Soarele nostru, denumit G-tip, deşi este puţin mai mică şi mai rece.

“Descoperirea lui Kepler22-b este un reper major pe drumul spre constatarea unei planete gemene Pământului“, a declarat Douglas Hudgins, om de ştiintă în programul Kepler de la sediul NASA din Washington.

Echipa de oamenilor de ştiinţă de la Kepler foloseşte  telescoape la sol şi telescopul spaţial Spitzer pentru a revizui observaţiile făcute de navele spaţiale cu privire la alte planete. În timpul misiunii de trei ani şi jumătate a misiunii Kepler, telescopul examniează stelele aflate între constelaţiile Cygnus şi Lyra. Telescopul Kepler detectează planetele care trec prin faţa stelelor.

În ultima perioadă numărul planetelor de acceaşi mărime cu Pământul sau mai mare decât planeta noastră a crescut cu mai mult de 200, ceea ce reprezintă 140% din planetele descoperite din februarie până în prezent.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.