Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

BRAŞOV:Traficul cu maşini de lux sprijinit de politia rutieră

Autor:

Data: 28 noiembrie 2011, 10:07

  •  
  •  
  •  

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a 14 inculpaţi, având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

În fapt, se reţine că liderii grupării, inculpaţii Gheorghiu Dorinel, Gheorghiu Marius-Florin, Bălan Costel şi Albu Gheorghe au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din vânzarea unor autoturisme de lux, prin disimularea adevăratei origini a acestora.

Autoturismele proveneau din spaţiul intracomunitar, respectiv din Italia, Spania, Germania, Ungaria şi Polonia, fiind sustrase sau obţinute prin înşelăciune cu prilejul încheierii unor contracte de închiriere sau fiind obiectul unor contracte de leasing, încheiate cu societăţi de profil din România sau state europene.

O parte din membrii grupării introduceau autoturismele în mod ilegal pe teritoriul României şi le înmatriculau prin folosirea de documente de provenienţă sau documente oficiale falsificate.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către inculpatul Bejan Liviu care, în calitate de agent de poliţie în cadrul D.G.P.M.B.- Brigada Rutieră, a pus la dispoziţia membrilor grupării datele necesare falsificării documentelor folosite în vederea înmatriculării autoturismelor.

Autoturismele erau ulterior puse în vânzare pe site – urile specializate sau la târgurile de profil din Bucureşti şi Braşov.

Inculpaţii au indus în eroare un număr de 18 persoane fizice – cetăţeni români şi persoane juridice străine, cu prilejul încheierii unor contracte de vânzare – cumpărare a unor autoturisme de diferite mărci – BMW X5, Audi A4, Volvo S40 etc.

Prejudiciul cauzat este de peste 172.000 de Euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare europene.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Braşov.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.