Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

LIBER LA EUTANASIAT. Eutanasierea cainilor decisa de administratia locala dupa consultarea cetatenilor din localitate

Autor:

Data: 22 noiembrie 2011, 14:31

  •  
  •  
  •  

Camera Deputatilor a adoptat cu 168 de voturi “pentru”, 111 voturi “impotriva” si 14 abtineri, Legea privind cainii comunitari.

In urma cu aproximativ o luna, deputatii au adoptat, pe articole, proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, in forma Comisiei de Administratie.

Aceasta prevede ca eutanasierea cainilor sa fie decisa de administratia locala dupa consultarea cetatenilor din localitate.

Edilii oraselor sunt obligati sa-i intrebe pe oameni prin sondaje de opinie, referendum sau adunari pe cartiere cum vor sa rezolve problema cainilor comunitari. In prima jumatate a acestui an, peste 6.700 de persoane muscate de caini s-au prezentat la Centrul Antirabic de la “Matei Bals” din Bucuresti – pana in 30 iunie. Majoritatea au fost adulti, potrivit statisticilor centralizate la nivelul unitatii sanitare.

Potrivit prevederilor adoptate de deputati, consiliile locale vor avea obligatia de a infiinta, in functie de necesitati, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei legi, servicii specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan si vor trebui sa amenajeze si sa suplimenteze din fonduri proprii in functie de necesitati adaposturile publice pentru caini. Cainii vor fi tinuti in adaposturile infiintate de consilii timp de 30 de zile, cu exceptia celor revendicati de proprietari.

In situatia in care, dupa expirarea termenului de cazare, cainii nu au fost revendicati sau adoptati, acestia pot fi pastrati in adaposturi, returnati in teritoriu, eutanasiati sau se poate gasi o solutie combinata, conform hotararii consiliilor locale, respectiv ale CGMB, dupa consultarea populatiei din raza unitatii administrativ-teritoriale respective, se precizeza in proiect. Proprietarul va suporta contravaloarea cheltuielilor de intretinere in cuantumul stabilit prin hotarare de consiliul local.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.