Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Cod galben de ceață

Autor:

Data: 22 noiembrie 2011, 9:23

  •  
  •  
  •  

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ceaţă, valabilă până în jurul prânzului, pentru judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, inclusiv zona municipiului Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Teleorman şi Giurgiu.Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, avertizează că, local, vizibilitatea scade sub 100 de metri, iar în unele zone sub 50 de metri, din cauza ceții.Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto ca în condiţii de vizibilitate scăzută să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire şi să circule cu viteză redusă.

CEAŢA REDUCE VIZIBILITATEA PE NUMEROASE DRUMURI

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că la această oră(06.30) există ceaţă pe numeroase artere rutiere din ţară, îngreunând considerabil circulaţia autovehiculelor.
Vizibilitatea este redusă sub 100 de metri, ajungând, pe alocuri, şi la 50 de metri, pe multe drumuri naţionale şi judeţene, dar şi pe segmente ale Autostrăzii Bucureşti-Constanţa şi ale Autostrăzii Bucureşti-Piteşti.
Judeţele în care există astfel de probleme de vizibilitate sunt: Argeş, Vaslui, Giurgiu, Prahova, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Ialomiţa, Alba, Iaşi, Vâlcea, Olt, Harghita, Suceava, Brăila, Buzău, Bacău şi Călăraşi.
În toate aceste judeţe pot fi întâlnite porţiuni cu vizibilitate mai bună, dar şi segmente de drum cu vizibilitate redusă uneori la mai puţin de 50 de metri.
În aceste condiţii, reamintim câteva dintre regulile simple, a căror respectare poate evita implicarea în evenimente rutiere nedorite:
• utilizarea luminilor de întâlnire şi ceaţă pe toate categoriile de drumuri;
• deplasarea cu viteză redusă;
• evitarea efectuării depăşirilor, care în asemenea condiţii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase;
• mărirea distanţei de siguranţă dintre vehicule.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.