Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Membrii unei reţele de traficanţi de persoane care acţiona în Bucureşti şi judeţul Dâmboviţa au fost arestaţ

Autor:

Data: 15 noiembrie 2011, 10:26

  •  
  •  
  •  

În cursul lunilor septembrie – noiembrie 2011, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti, au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din 11 membri, grupare ce acţiona pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Dâmboviţa.

În cursul anilor 2007 – 2011, suspecţii au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de trafic de persoane prin obligarea la practicarea prostituţiei, în Germania, a mai multor tinere. Astfel, lui Viorel P., Marian P., Marian M., Constantin M., Aurel M. şi Elena C. le revenea sarcina de a recruta prin înşelăciune, din România, tinere, sub pretextul că vor fi angajate ca picoliţe în restaurante din Germania. Ulterior, acestea erau transportate în Germania, unde erau cazate în locuinţele închiriate de membrii grupării.

În această perioadă au fost recrutate, prin înşelăciune sau prin promisiunea unui loc de muncă în Germania, şase tinere cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani. Ajunse în Germania, părţile vătămate erau obligate de către membrii grupării să practice prostituţia în diferite localuri din localităţile Aachen, Duseldorf, Koln sau Duisburg, unde erau supravegheate de Roxana T., care practica şi ea prostituţia, precum şi de ceilalţi suspecţi.

Având în vedere probatoriul administrat în cauză, precum şi faptul că Tribunalul Bucureşti a emis opt autorizaţii de percheziţie, poliţiştii B.C.C.O.

Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au realizat o acţiune în vederea efectuării percheziţiilor şi punerii în aplicare a 11 mandate de aducere pentru suspecţi.

În urma acţiunii au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti trei suspecţi cercetaţi în cauză, printre care şi liderul grupării, Viorel P., fiind luată faţă de aceştia masura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Faţă de ceilaţi opt suspecţi s-a solicitat de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti arestarea în lipsă, întrucât aceştia nu se află pe teritoriul României.

Ofiţerii B.C.C.O. Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti continuă cercetarile până la finalizarea cauzei.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.