Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Minorii de la Centrul de Reeducare Găeşti în vizită la Centrul Ecumenic din Vulcana Băi

Autor:

Data: 25 octombrie 2011, 8:52

  •  
  •  
  •  
  •  

Minorii de la Centrul de Reeducare Găeşti în vizită la Centrul Ecumenic din Vulcana Băi

10 minori aflaţi în custodia Centrului de Reeducare Găeşti au participat la o excursie tip lecţie, în nordul judeţului Dâmboviţa,la Centrul Ecumenicdin Vulcana Băi.      Activitatea face parte din activităţile extracurriculare planificate pentru acest an şcolar de catedra de istorie-geografie, gândite în aşa fel încât să consolideze cele învăţate la clasă de către tinerii instituţionalizaţi. Sub îndrumarea preotului capelan al centrului de reeducare şi al profesoarei de istorie geografie, minorii au vizitat Centrul Ecumenic din zonă: sinagoga, moscheea şi biserica şi au dezbătut la faţa locului tragedia poporului evreu din cel de-al doilea război mondial. La întoarcere au vizitat şi Mânăstirea Viforâta, cu care centrul de reeducare are o mai veche colaborare.

 Ieşirea din mediul obişnuit al sălii de clasă, din mediul instituţional, stimulează curiozitatea acestor tineri, îi motivează pentru cercetarea mediului natural, a obiectivelor istorice, geografice şi sociale, făcându-i să integreze aceste cunoştinţe cu mult mai multă uşurinţă. La final au primit ca sarcină să-şi noteze impresiile din acest periplu, prin scurte compuneri, pe care să le prezinte colegilor din centru, la viitoarele ore de istorie-geografie.

    Centrul de Reeducare Găeşti, ca serviciu public  în folosul comunităţii, consecvent politicii de deschidere şi colaborare interinstituţională, a promovat şi promovează acest gen de activităţi care s-au dovedit că pot facilita reinserţia socială a acestei categorii de tineri.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.