Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Personalul educativ din centrele de reeducare din ţară a participat la stagii de practică în Ungaria

Autor:

Data: 14 octombrie 2011, 18:22

  •  
  •  
  •  

personalul românesc implicat în acest stagiu, a avut ocazia să observe modul de lucru al specialiştilor sistemului penitenciar din ţara vecină, participând alături de aceştia la derularea activităţilor zilnice

În cadrul proiectului cu finanţare europeană „Parteneriat european de formare pentru o societate inclusivă”, recent, 21 de educatori şi supraveghetori-pedagogi, angajaţi ai celor trei centre de reeducare din ţară (Găeşti, Buziaş şi Tg.Ocna) s-au deplasat în Ungaria în vederea derulării unui stagiu de practică.

În cadrul acestui stagiu de practică au fost vizitate trei penitenciare pentru minori şi tineri din Ungaria: Kecskemet, Pecs şi Tokol, au avut loc discuţii sub forma unei mese rotunde cu referire la practicile sistemului penitenciar din ţara vecină, în materie de justiţie juvenilă. De asemenea, personalul românesc implicat în acest stagiu, a avut ocazia să observe modul de lucru al specialiştilor sistemului penitenciar din ţara vecină, participând alături de aceştia la derularea activităţilor zilnice.

Prin această modalitate de pregătire profesională, organizată sub forma unor stagii de practică, se are în vedere aducerea unui plus de valoare activităţii de educaţie şi asistare a minorilor privaţi de libertate, prin caracterul concret şi imediat aplicabil. În plus, schimbul de experienţă cu specialiştii din alte ţări oferă posibilitatea elaborării unor propuneri de îmbunătăţire a activităţii prestate în centrele de reeducare.

Stagiul de practică din Ungaria este primul dintr-o serie de trei stagii, următoarele două având în vedere unităţi ale sistemului penitenciar din Franţa, respectiv Spania.  Mai precis, săptămâna viitoare alţi educatori şi supraveghetori-pedagogi din cele trei centre de reeducare vor face acelaşi lucru, de această dată în Franţa, urmând ca în luna noiembrie stagiu să fie efectuat în unităţi penitenciare din Spania.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.