Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO-Un asteroid va trece aproape de Pământ în noaptea de 8 spre 9 noiembrie. Sfârşitul lumii?

Autor:

Data: 9 octombrie 2011, 9:09

  •  
  •  
  •  

Asteroidul 2005 YU55 are circa 400 de metri lăţime şi o şi greutate de 55 de milioane de tone. A fost descoperit în decembrie 2005 de programul Spacewatch de la Universitatea Arizona din Tucson iar peste exact o lună va trece la o distanţă de 323 de mii de kilometri de Pământ.

În noaptea de 8 spre 9 noiembrie, un asteroid cu diametrul maxim de 400 de metri şi greutate de 55 de milioane de tone va trece la o distanţă de 323 de mii de kilometri de Pământ. Oamenii de ştiinţă se bucură că îl pot studia de aproape, iar profeţii anunţă sfârşitul lumii.

Asteroidul 2005 YU55 are circa 400 de metri lăţime şi o  şi greutate de 55 de milioane de tone. A fost descoperit în decembrie 2005 de programul Spacewatch de la Universitatea Arizona din Tucson iar peste exact o lună va trece la o distanţă de  323 de mii de kilometri de Pământ.

“Deşi au mai trecut asteroizi de această dimensiune pe lângă Terra în trecut, noi nu aveam pe atunci cunoştinţele şi tehnologia necesară pentru a-i studia (…) Când va trece pe lângă noi, va fi o şansă minunată să îl studiem de la sol”, a spus Barbara Wilson, cercetător la NASA Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California.

Experţii de la NASA au urmărit activitatea asteroidului şi spun că  nu ne va da emoţii în următorii 100 de ani.

“YU55 nu se va lovi de Pământ, cel puţin în următorii 100 de ani. În timpul apropierii sale, efectul gravitaţional asupra Pământului va fi atât de mic, încât nu va afecta mareea de pe Terra sau altceva”, spune Don Yeomans, managerul programului NASA Near-Earth Object de la JPL.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.