Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Proiectul de la Roşia Montană “stă îngropat din 1997” din cauza laşităţii oamenilor politici.

Autor:

Data: 29 august 2011, 14:12

  •  
  •  
  •  

Proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană a stat îngropat din 1996 din cauza laşităţii politicienilor, care "nu au vrut să îi doară capul", a declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu, la Roşia Montană, el spunându-i unei jurnaliste că şi presa este laşă, nevrând să arate realitatea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Roşia Montană, că este în favoarea derulăruii proiectului minier, spunând că “orice ţară care are resurse trebuie să le folosească”. De asemenea, el a susţinut că prin derularea acestei investiţii s-ar crea locuri de muncă.

Şeful statului a mai spus că proiectul de la Roşia Montană “stă îngropat din 1997” din cauza laşităţii oamenilor politici.

“Poate interveni şi laşitatea. Am văzut-o la foarte mulţi oameni politici. Dacă acest proiect stă îngropat din 1997 până acum, să ştiţi că unul din motivele serioase este laşitatea oamenilor politici, care nu au vrut să-i doară capul. Dacă ne găsea în plină exploatare creşterea de preţ la aur? Dacă se dădea drumul la proiect din ’97 ne găsea creşterea preţurilor la aur în plină exploatare”, a afirmat preşedintele.Preşedintele a ajuns la cariera din Roşia Montană în jurul orei 12.45, însoţit de prefectul de Alba, Ştefan Bardan, după care a făcut o vizită în carieră.

Aproximativ 20 de localnici din Roşia Montană, opozanţi ai proiectului minier din zonă, s-au adunat, luni, în faţa Primăriei, spunând că aşteaptă să vorbească cu preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Fundaţiei Culturale Roşia Montană, Zeno Cornea, a declarat că ei nu doresc să protesteze, ci vor să discute “în mod civilizat” cu Traian Băsescu despre proiectul minier.

Cornea a mai spus că şeful statului a făcut “o mare greşeală” prin declaraţiile din ultima perioadă privind proiectul de la Roşia Montană, catalogându-le drept “afirmaţii gratuite”.

“Îi vom transmite că noi suntem proprietarii Roşia Montană şi îi vom reaminti că este preşedintele tuturor românilor şi al nostru. Deocamdată Constituţia ne garantează proprietatea, noi nu plecăm de aici decât morţi”, a afirmat Cornea.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei “Alburnus Maior”, ONG care se opune proiectului minier, a criticat presa, spunând că “e singurul duşman al Roşia Montană” pentru că a acceptat să fie cumpărată.

Tot în faţa Primăriei, s-au adunat aproximativ 50 de angajaţi ai companiei Roşia Montană “Gold Corporation” îmbrăcaţi în uniforme de protecţie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.