Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Măsuri dispuse pentru doi brokeri de asigurare

Autor:

Data: 19 august 2011, 10:19

  •  
  •  
  •  
  •  

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea cu interzicerea temporară a exercitării activităţii de asigurare a Societăţii Comerciale „Insurance Consulting & Solutions Broker de Asigurare” S.R.L.

Printre cele constatate care au condus la aplicarea acestei sancţiuni se numără:

  • Societatea a încasat prime de asigurare pe care nu le-a decontat asigurătorilor;
  • Nu a furnizat toate informaţiile necesare clienţilor înainte de încheierea contractelor de asigurare;
  • A practicat sistemul de vânzare în reţea (Multi Level Marketing) pentru asigurările de viaţă;
  • Nu a reflectat în evidenţele contabile toate primele de asigurare încasate în numele asiguraţilor;
  • Nu a fost desemnată o persoană care să aibă responsabilităţi de supraveghere şi aplicare a sancţiunilor internaţionale.

Decizia 569/18.08.2011 a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

De asemenea, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea cu retragerea aprobării acordate administratorului/director executiv al Societăţii Comerciale „Insurance Consulting & Solutions Broker de Asigurare” S.R.L.

Decizia 568/18.08.2011 a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât suspendarea, la cerere, pentru o perioadă de 3 ani, a activităţii de broker de asigurare a Societăţii Comerciale „ROYAL BUSINESS – Broker de Asigurare” S.R.L.

Decizia 570/18.08.2011 a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

 

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor subliniază faptul că măsurile dispuse în cazul societăţilor menţionate nu au implicații asupra contractelor de asigurare deja încheiate, acestea continuând să își producă efectele în condițiile stabilite la data semnării.

***

Despre CSA

CSA – Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atribuții de autorizare, supraveghere prudenţială și control a activității de asigurare în România, precum și cu atribuții de emitere a normelor de aplicare a legii.

Potrivit legii, scopul întregii activităţi a CSA este apărarea drepturilor asiguraţilor şi promovarea stabilităţii activităţii de asigurare în România.

CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA – Autoritatea Europeană de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (care a substituit CEIOPS de la 1 ianuarie 2011), EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale și IAIS – Asociaţia Internaţională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea și amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.