Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

JANDARMII DÂMBOVIŢENI PREZENŢI LA MECIUL FC CHINDIA TÂRGOVIŞTE – ACF GLORIA BISTRIŢA

Autor:

Data: 19 august 2011, 16:10

  •  
  •  
  •  

Sâmbătă, 20 august ,efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa vor asigura măsurile de ordine publică la partida de fotbal FC CHINDIA TÂRGOVIŞTE – ACF GLORIA BISTRIŢA,LIGA a II-a ce va avea loc pe stadionul municipal „EUGEN POPESCU” din Târgovişte, începând cu ora 11.00.Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul stadionului revine organizatorului, care va coopta pentru această activitate efective din cadrul Poliţiei Locale Târgovişte.În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producera actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă socială ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.Deasemenea spectatorilor le este interzis: să arunce cu obiecte în stadion sau în direcţia altor spectatori, să intre în spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.Restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se execută de către efectivele de jandarmerie, din iniţiativa comandantului forţelor de ordine, cu aprobarea, după caz a prefectului sau a reprezentantului acestuia, atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi.Evacuarea din stadion a unui grup de participanţi, în situaţia în care, prin faptele comise de către aceştia, se pune în pericol siguranţa desfăşurării competiţiei sportive, se face, după caz, la dispoziţia prefectului sau a reprezentantului acestuia ori la solicitarea responsabilului de ordine şi siguranţă, care cere, în scris, intervenţia forţelor de ordine.
Modul de acţiune în situaţia tulburării ordinii sau în situaţia producerii unor incidente de amploare:
1. Evacuarea individuală sau a grupurilor mici de suporteri care tulbură ordinea publică în stadion se execută de către poliţia locală. Dacă poliţia locală este depăşită de situaţie, efectivele de jandarmerie intervin pentru restabilirea ordinii publice.
2. În cazul tuburării grave a ordinii publice, atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi, restabilirea ordinii publice se face de către efectivele de jandarmerie.
3. În situaţia în care, prin faptele săvârşite de către spectatori, se pune în pericol siguranţa desfăşurării competiţiei sportive sau în cazul producerii de incendii, distrugeri, catastrofe, al tulburării grave a ordinii publice sau a altor situaţii care pun în pericol viaţa sau integritatea corporală ori sănătatea persoanelor sau când nu s-a reuşit restabilirea ordinii publice, efctivele de jandarmerie sprijinite de efectivele poliţiei locale vor evacua parţial sau total stadionul.
Intervenţia în forţă pentru restabilirea ordinii publice în afara stadionului va fi aprobată de către prefect sau de înlocuitorul acestuia la solicitarea comandantului forţelor de jandarmerie care asigură măsurile de ordine publică.
Aprobarea intervenţiei în forţă nu este necesară în cazul în care asupra forţelor de ordine se exercită violenţe care pun în pericol iminent viaţa, integritatea corporală sau sănătatea acestora ori a altor personae.
Modalităţile de sesizare a forţelor de ordine despre producerea unor incidente sau încălcări ale prevederilor legale:
– autosesizarea forţelor de ordine;
– prin intermediul responsabilului de ordine şi siguranţă al organizatorului;
– de către observatorul jocului sau alţi oficiali;
– de către spectatori.

Având în vedere prezenţa unui public numeros, pentru evitarea unor incidente nedorite, recomandăm respectarea regulilor stabilite de organizatori, evitarea consumului excesiv de alcool, să nu poarte asupra lor arme albe sau de foc, să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale, să ceară ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă “112”.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.