Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

„Expediţia Arc peste Carpaţi 2011”

Autor:

Data: 17 august 2011, 10:16

  •  
  •  
  •  

Opt minori sancţionaţi cu măsura educativă a internării în Centrul de Reeducare Găeşti au participat, recent, la activităţile din cadrul proiectului „Arc peste Carpaţi 2011”.

Opt minori sancţionaţi cu măsura educativă a internării în Centrul de Reeducare Găeşti au participat, recent, la activităţile din cadrul proiectului „Arc peste Carpaţi 2011”.

      Proiectul a fost şi este un succes în materie de colaborare şi parteneriat, între instituţii din arii geografice şi sociale diferite, este în al VIII-lea an de existenţă şi a angrenat aproximativ 120 de participanţi. Proiectul a fost iniţiat de Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, Cercul de Turism şi alături de tineri de la instituţia amintită au participat grupuri de tinerii din toate cele 3 centre de reeducare din ţară, tineri dela Cerculde Turism din Cugir şi un grup de tineri dela FundaţiaYoyodin Bucureşti. Anul acesta activităţile din cadru proiectului s-au desfăşurat în judeţul Alba, M-ţii Parâng,la Luncile Prigoanei.

     Activităţile au fost diverse, au angrenat toate grupurile de tineri, le-au oferit prilejul să relaţioneze, să comunice şi să înveţe lucruri noi şi utile pentru viaţă. Tinerii au ajutat la marcarea unor trasee turistice din zona M-ţilor Parâng, au participat de asemenea la lecţii de educaţie ecologică şi de acordare a primului ajutor în caz de accidente, au vizitat Mânăstirea Oaşa, cetatea medievală Alba Iulia şi alte obiective culturale locale. Nu au lipsit din programul zilnic competiţiile şi întrecerile sportive între grupurile de tineri, de fiecare dată premiate, iar atmosfera creată de personalul educativ însoţitor a fost una care să faciliteze tinerilor învăţarea socială, cooperarea şi schimbarea de atitudine şi conduită.

      Asemenea activităţi, integrate în comunitate, pentru tinerii dela Centrulde Reeducare Găeşti, dar şi pentru ceilalţi tineri de celelalte două centre de reeducare din ţară, Tg. Ocna şi Buziaş, reprezintă oportunităţi pe care le pot valorifica ca experienţe pozitive şi pot favoriza reabilitarea lor socială.

     În cursul acestei săptămâni alţi cinci  tineri participă la tabăra şcolară, a doua din această vară, de la Mânăstirea Viforâta.Aici, minorii desfăşoară, în cadru proiectului „Reabilitarea prin credinţă”, activităţi moral-religioase, activităţi administrativ-gospodăreşti de sprijinire a comunităţii mânăstireşti, activităţi de formare a autonomiei sociale şi personale, dar şi activităţi recreative. Săptămâna viitoare proiectul va continua, de această dată beneficiare vor fii fetele internate în centrul de reeducare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.