Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

TURIST SALVAT DE JANDARMII MONTANI ! -VIDEO-

Autor:

Data: 11 august 2011, 14:03

  •  
  •  
  •  
  •  

Jandarmii montani îi sfătuiesc pe turişti să fie echipaţi corespunzător şi să evite traseele periculoase.

Vremea capricioasă din munte le-a creat probleme atât turistilor cât şi jandarmilor montani care au fost nevoiţi să intervină să salveze un bărbat aflat în dificultate. Bărbatul în vârstă de 53 de ani din Galaţi  a rămas  blocat în Munţii Bucegi după ce s-a aventurat pe un traseu montan, Babele-Peştera, a căzut şi şi-a accidentat destul de grav la un picior.Jandarmii montani  au fost anunţaţi de prietenul lui, care-l însoţea pe munte. Jandarmii  au ajuns la turist, i-au acordat primul ajutor, şi  l-au  coborât cu o targă  pâna la drumul de acces maşinilor.De la Cabana Bolboci bărbatul a fost preluat de Ambulanţă şi transportat la Spitalul Orăşenesc Pucioasa .Bărbatul în vârstă de 52 de ani din Galaţi era cu soţia şi prietenii în concediu la munte:” În urma unei solicitări telefonice efectuată de către un cetăţean prin „112”, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Peştera a intervenit pentru salvarea unui bărbat, care în timp ce se deplasa împreună cu încă două persoane pe traseul montan Babele-Peştera din Platoul Montan Bucegi, din cauza folosirii unui echipament neadecvat, a condiţiilor meteorologice nefavorabile(ploaie) şi a drumului greu accesibil, a alunecat accidentându-se la piciorul drept, fiind în imposibilitatea de a-şi continua deplasarea.În urma intervenţiei jandarmilor montani în cooperare cu un lucrător al Serviciului Salvamont Dâmboviţa, bărbatului  în vârstă de 53 ani din mun. Galaţi, i s-au acordat măsurile de prim-ajutor, fiind transportat în siguranţă până în zona cabanei Bolboci, de unde a fost preluat de un echipaj al Serviciului de ambulanţă Fieni, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol ”a declarat lct.Ciprian Vătăşelu ,purtător de cuvânt IJJ Dâmboviţa.Jandarmii montani îi sfătuiesc pe turişti să fie echipaţi corespunzător şi să evite traseele periculoase.

Vremea capricioasă din munte le-a creat probleme atât turistilor cât şi jandarmilor montani care au fost nevoiţi să intervină să salveze un bărbat aflat în dificultate. Bărbatul în vârstă de 53 de ani din Galaţi a rămas blocat în Munţii Bucegi

Nu plecaţi în concediu sau în vacanţă la munte fără echipamentul montan adecvat anotimpului.Din rucsac să nu lipsească o trusă medicală cu strictul necesar.Nu consumaţi băuturi alcoolice şi nu fumaţi în timpul mersului; acestea diminuează capacitatea de efort.Acordaţi toată atenţia alimentaţiei pe munte în sezonul de iarnă; se recomandă cu precădere substanţele grase şi zaharoase, citronadele, băuturile calde şi bine îndulcite.În practica schiului nu abordaţi decât pârtiile pentru a căror dificultate aveţi pregătirea şi experienţa necesară.Pe munte evitaţi strigătele şi orice alte zgomote în zonele unde se pot produce avalanşe; la traversarea pantelor prielnice avalanşelor, trecerea se face la o distanţă de câţiva metri unul de altul şi se calcă exact pe urma lăsată de capul coloanei, înaintându-se în şir indian.Înainte de plecare în excursie sau drumeţie pe munte documentaţi-vă (de la cabanieri, pădurari, ciobani) asupra itinerarului, situaţiei întreţinerii marcajelor şi asupra prognozei meteo.Nu porniţi singuri pe munte, ci în grup de minimum 3 persoane, dintre care cel puţin una să cunoască temeinic zona respectivă.Alegeţi traseul după posibilităţile fizice ale celui mai slab pregătit membru al grupului.Informaţi-vă la cabanieri asupra marcajelor itinerarului pe care doriţi să-l parcurgeţi. Înscrieţi-vă în registrul de trafic al turiştilor, lăsând datele dumneavoastră în acesta. Notaţi-vă numerele de telefon utile din zonă pentru cazuri de necesitate (salvamont, cabane, poliţie).Nu vă aventuraţi pe poteci nemarcate. Folosiţi numai traseele marcate. n cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană. În caz de furtună sau ploaie cu descărcări electice, părăsiţi culmea şi nu vă adapostiţi lângă copaci izolaţi, înalţi sau lângă stânci În eventualitatea unui accident sau în situaţii deosebite nu intraţi în panică şi nu actionaţi în pripă. Evaluaţi corect şansele de supravieţuire. Încercaţi în limita posibilităţilor ca măcar unul din grupul dumneavoastră să rămână lângă cel accidentat. Când daţi alarma precizaţi datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate şi când s-a produs accidentul.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.