JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ziua Internațională a Cititului Împreună, marcată la Biblioteca Raciu de către prichindei, cadre didactice şi deputatul Claudia Gilia

Autor:

Data: 1 februarie 2019, 20:22


În fiecare an,pe 1 februarie, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, oamenii de pretutindeni citesc cu voce tare împreună şi împărtăşesc poveşti pentru a promova cititul ca pe un drept care aparţine tuturor oamenilor. Pe 1 februarie 2019, proiectul Ora să ŞTIM, care cuprinde 150 de biblioteci din 12 judeţe, se alătură acestei mişcări internaţionale şi, împreună cu zeci de bibliotecari şi sute de copii, părinţi, cadrele didactice şi pasionaţi de lectură din întreaga ţară, împărtăşesc curiozitate şi bucurie prin intermediul cărţilor pentru copii.

Interesul faţă de lectură şi de subiectele ŞTIM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică) reprezintă un dar pe care generaţia noastră îl poate oferi copiilor şi generaţiilor următoare. Ziua Internațională a Cititului Împreună, a  fost marcată cum se cuvine şi în judeţul   Dâmboviţa şi totodată  a fost şi proiectul „Ora să ȘTIM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Proiectul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani și se derulează în 20 de biblioteci din județul nostru.

La Biblioteca Raciu, alături de prichindeii de la Grădinița cu program normal  s-a sărbătorit Ziua internațională a cititului împreună. De la eveniment nu a lipsit deputatul Claudia Gilia : “ În județul Dâmbovița ”Anul Cărții” a început prin implicare și multă dedicare pentru tânăra generație.

Astăzi, chiar de Ziua Internațională a Cititului Împreună, am participat la evenimentul de lansare a proiectului „Ora să ȘTIM (Știință – Tehnologie – Inginerie – Matematică)”. Proiectul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani și se derulează în 20 de biblioteci din județul nostru.

Am petrecut câteva ore minunate la Bibliotecă, alături de prichindeii de la Grădinița cu program normal din Comuna Raciu. Alături de ei am sărbătorit Ziua internațională a cititului împreună. Și cum am fi putut să o sărbătorim altfel, decât prin citit.

Așa cum am început, încă de anul trecut, campania de încurajare a cititului, și astăzi, alături de colegele mele am donat mai multe volume copiilor participanți la eveniment  dar și fondului bibliotecii comunale. Cu multă bucurie, am descoperit împreună cu micii exploratori lucruri minunate despre natură din cărți sau chiar făcând câteva experimente științifice.

Biblioteca din Comuna Raciu este un model pentru bibliotecile din județul nostru. Clădirea, construită din fonduri din bugetul local, oferă copiilor din localitate o gamă variată de lucrări din literatura română și străină, dar și posibilitatea de a derula o serie de activități cultural-științifice.

Administrația locală condusă de domnul primar Grădinaru Vasile a înțeles că investiția în educația copiilor înseamnă de fapt investiția în viitorul comunității.

Însă, nimic din toate aceste lucruri minunate nu s-ar fi putut realiza fără efortul și pasiunea cadrelor didactice și al doamnei bibliotecar.

Sunt părinte, profesor, deputat – dar când vine vorba de cărți și povești – îmi place să mă implic cu bucuria și optimismul unui copil. Știu că doar prin propriul exemplu putem determina tânăra generație să devină mai bună decât noi. 

Prin campania pe care o derulăm în ultimii ani, și cu precădere în 2019 – ”Anul Cărții”, noi, femeile social democrate, ne dorim să fim și prin acest mod mai aproape de comunitățile noastre. Am învățat că, prin implicare și multă muncă, putem face localitățile noastre mai frumoase, iar drumul viitoarei generații mai lin.

Dragi prieteni, vă îndemn să citiți alături de un copil măcar câteva ore pe săptămână. Vă asigur că timpul investit va da roade în cel mai scurt timp.Mulțumirile mele se îndreaptă către toți participanții la acest proiect minunat: inspector școlar general adjunct Stroe Cristina, profesor universitar doctor Agnes Erich, profesor Dragomir Ruxandra, profesor Oprea Elena, profesor Bălașa Georgiana, profesor Isari Ionut, bibliotecar Barbu Cateluța, managerul Centrului Europe Direct Andreescu Vlăduț, referent cultural Dumitru Tatiana și, nu în cele din urmă, doamnei primar a Comunei Nucet, Bărboiu Luisa și domnului primar al Comunei Raciu, Grădinaru Vasile.” a declarat deputat Claudia Gilia .

Studiile arată că persoanele care citesc frecvent sunt în măsură să-i înţeleagă mai bine pe ceilalţi, să empatizeze cu ei şi să vadă lumea şi din perspectiva altora.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google