JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Focul lui Sumedru, tradiție păstrată    în orașul Fieni

Autor:

Data: 26 octombrie 2018, 1:58

Focul lui Sumedru, o tradiție veche de peste 2.000 de ani, se organizează anual, în ajunul Sfântului Dumitru. Și anul acesta, administrația de la Fieni, condusă de primarul Iulian Tătulescu și  Gheorghe Secăreanu , a marcat  joi seară, 25 octombrie  2018, în curtea  Centrului de Informare  și Promovare Turistică , o veche tradiție românească Focul lui Sumedru. Locuitorii din Fieni ,  cu mic, cu mare, au venit să se bucure de o atmosferă  de sărbătoare, în curtea Centrului de Informare, în jurul Focului lui Sumedru.

Autorităţile şi localnicii ,participanţi la evenimentul de la Fieni au respectat  tradiţia si au  oferit mere,covrigi, eugenii şi un pahar de vin sau de ţuică. Focul lui Sumedru s-a înălţat spre cer, în noaptea de 25 spre 26 octombrie.

„Hai la focul lui Sumedru, c-a mâncat căţeaua iedul, măăă…şi-a mai rămas un hartan şi l-am dat la un ţigan, şi-a mai rămas o frimitură şi am băgat-o în căciulă…”. Acestea sunt câteva din versurile care au fost strigate de copiii  şi din satele de pe Valea Dâmboviţei în ajunul Sfântului Dumitru.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google