Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Video. Implicarea și performanța, cheia succesului  la Direcția Silvică Dâmbovița

Autor:

Data: 20 iunie 2018, 18:36

Directorul Direcției Silvice Dâmbovița, Costel Preda a  susținut o conferință de presă în cadrul căreia  a prezentat realizările instituției pe care o conduce, în primele cinci luni ale acestui an dar totodată a prezentat și  prognoza la 6 luni. Nu este o noutate, sivicultorii dâmbovițeni au realizat toți indicatorii , ba mai mult au și depășit.

Sursa principală de venit a Direcției Silvice Dâmbovița și a Regiei Naționale, este valorificarea masei lemnoase , Direcția Silvică Dâmbovița are o cotă de 150.000 metri cubi din care 77.000 de metri cubi  se exploatează în regie proprie și se valorifică către populație .

La cifra de afaceri, în primele cinci luni, Direcția Silvică Dâmbovița a realizat 293 de miliarde  lei vechi, adică 60% din cifra de afaceri la 12 luni.  Profitul în primele 5 luni ale acestui an este de 36 de miliarde.

Un real succes înregistrat de Direcția Silvică Dâmbovița s-a înregistrat    la capitolul privind valorificarea  florilor de tei. S-au valorificat 10, 5 tone de flori de tei  cu prețul de 110.000 lei pe tonă.  Adică din această activitate, Direcția Silvică Dâmbovița a încasat  115 miliarde lei vechi.  Prețul a fost de două ori și jumătate mai mare față de anul trecut.

În continuarea , Direcția Silvică Dâmbovița acordă o mare importanță asigurării integrității fondului forestier.

Există lemne pentru aprovizionarea populației

Directorul Direcției Silvice Dâmbovița, Costel Preda a ținut să informeze dâmbovițenii că există  în toate depozitele direcției, masă lemnoasă pentru  foc .

S-a făcut o vizită de lucru și în teren, la mai multe cantoane din cadrul  Ocolului Silvic Târgoviște .

Marius Bengea , șeful Ocolului Silvic Târgoviște  a făcut o scurtă prezentare  a Plantajului de la Priseaca , situat Unitatea de Producție 4 Teiș-unitatea amenajistică 39.

Următoarea oprire a fost  în Unitatea de Producție 7 -unitatea amenajistică 52 B, unde se află o plantație de puieți ștejar , înființată în anul 2012. Plantația  această a fost realizată în cadrul Luna Pădurii , la care au  participat elevi de la Colegiul Naţional „Constantin Carabella”.

Următoarea oprire  a fost la un depozit de lemne  pentru foc , amenajat la drum forestier  pe raza comunei  Ocnița .

Direcția Silvică Dâmbovița pune direct pe piață, la dispoziția dâmbovițenilor ,  lemne de foc la un preț foarte bun însă în acestă perioadă cererile sunt foarte mici. Majoritatea cetățenilor  vor da năvală să achiziționeze lemne în lunile septembrie-octombrie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google