JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Apocalipsa alunecărilor de teren la Văleni Dâmbovița. În 1979,  însuși Ceaușescu a venit la alunecările de teren din zona Văleni Dâmbovița – Malu cu  Flori 

Autor:

Data: 20 martie 2018, 15:04

Forța alunecărilor de teren este  devastatoare  în comuna  dâmbovițeană   Văleni Dâmbovița.  În urma alunecării de teren din satul Văleni, punctul Lunca ,  10 gospodării  au fost evacuate din cele 14 grav afectate , rețeau de electricitate a fost avariată precum și cea de apă potabilă dar și drumul de acces.    Autoritățile locale și echipele de intervenție în situații de urgență  din cadrul  ISU Dâmbovița monitorizează  în permanență evoluția   alunecării de teren.  Localnicii din zonă sunt disperați când văd cum pământul le înghite agoniseala de o viață.

 În cursul  zilei de astăzi,  la Văleni Dâmbovița  va ajunge și primul modul  pentru o familie care a rămas fără casă. Echipele de la Electrica și  cele de la apă fac  tot ce le stă în putere pentru a pune în funcțiune  rețeaua de apă și rețeaua de electricitate .

 Situația putem spune că poate  scăpa de sub control în orice moment  și asta pentru că vremea este destul de capricioasă, când plouă, când ninge.

 Nu trebuie să ascundem faptul că  atât comuna Văleni Dâmbovița cât și comuna Malu cu  Flori , sunt două localități care în ultimii 39 de ani au fost greu încercate de alunecările de teren.

Ceaușescu  este omul care în urmă cu 39 de ani a venit  în  zona comunelor Văleni Dâmbovița și Malu cu  Flori  și a dispus o serie de lucrări care pentru câțiva zeci de ani au ținut piept  alunecărilor.

Și aici vă putem aminti de vineri, 22 iunie 1979,  intervalul orar 21:10-21:14, când s-a produs o puternică alunecare de teren  în zona Malu cu Flori  și a înghițit  o parte din DN 72 A Târgoviște –Câmpulung   și blocase  cursul râului Dâmbovița.  Acestă alunecare  din 1979 s-a produs la doar 5-6 km de alunecare de teren care are loc astăzi,   în satul Văleni, punctul Lunca .  Pe 24 iunie 1979, ora 7:00- dimineața, la Malu cu Flori  a ajuns cu elicopterul  Ceaușescu care  imediat a dispus măsuri  pentru remedierea pagubelor produse de alunecari. Foarte repede lucrurile au fost remediate.

Ce vremuri….

 Și 2005, comuna Văleni Dâmbovița  a fost greu  încercată  de alunecările de teren iar în 2009 comuna Malu cu Flori.

  Alunecarea de teren din satul Văleni, punctul Lunca a avut loc  vineri, 16 martie  2018. La fața locului au ajuns autoritățile județului care au luat toate măsurile ce se puteau lua la nivel de județ,. Luni, secretarul de stat Raed Arafat a trimis o comisie  la Văleni Dâmbovița.

 Joi, 22 martie 2018, vine în Dâmbovița, premierul Viorica Dăncilă însă până la ora transmiterii acestei știri, nu avem informații că doamna premier va merge la Văleni .

 Totuși , mai avem speranța că acești  oficiali de la nivel național se vor încumeta și vor merge la Văleni Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google