Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Poliţiştii dâmboviţeni  trag un semnal de alarmă  asupra pericolelor din mediul online

Autor:

Data: 21 noiembrie 2017, 6:49

Acum, când Internetul a pătruns în aproape orice sferă a vieții sociale, este natural și necesar să le vorbim copiilor despre pericolele online, la fel cum le spunem că este periculos să traverseze strada la culoarea roșie a semaforului. În ambele cazuri, părinţii trebuie să discute cu copiii, de la vârste fragede, despre pericole și cum pot fi evítate acestea. Pe de o parte, copilul trebuie să știe că și pe Internet există oameni rău intenționați și situații riscante, la fel ca și în mediul offline. Pe de altă parte, un părinte informat va ști și că există tehnologii pentru a filtra online conținuturile accesate de copil, nepotrivite pentru vârsta lui.

 Poliţiştii dâmboviţeni  fac recomandări  părinţilor pentru siguranța în mediul online

 Atunci când le oferiţi copiilor dumneavoastră posibilitatea de a naviga pe internet, pentru a diminua eventuale pericole, ţineţi cont de următoarele aspecte:

 Fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care copiii dumneavoastră le întreţin.

Încercaţi să cunoaşteţi programele şi aplicaţiile folosite de ei pe dispozitivele de accesare a internetului.

Comunicaţi deschis cu copiii despre Internet, despre beneficiile şi pericolele existente în lumea virtuală. Copilul trebuie să ştie că poate discuta cu părinţii despre orice aspect întâlnit în lumea virtuală.

  Totodată, poliţiştii vin cu recomandări şi pentru copii

Nu oferiți persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau despre familia voastră (cum ar fi numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii, adresa, şcoala la care înveţi). Dacă anumite persoane insistă să afle aceste detalii, anunțați imediat părinţi, întrucât este foarte probabil că au intenţii necurate.

Prietenii din mediul online trebuie să fie doar cei pe care îi cunoașteți în realitate.

Nu acceptați niciodată să te întâlneşti direct cu o cineva pe care l-ai cunoscut pe Internet! Nu folosiți telefonul personal pentru a suna pe cineva cunoscut pe Internet!

Nu spuneți  parola de la e-mail-ul altor persoane în afara părinţilor.

Nu uitați că nu tot ceea ce vedeți sau citiți pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată.

În cazul în care primiți pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschideți. Nu accesați link-uri sau ataşamente primite odată cu astfel de mesaje.

Dacă cineva vă face să vă simţiți inconfortabil pe Internet, puteți oricând să renunțați la comunicarea cu acea persoană. Nu sunteți obligați să stați pe Internet mai mult decât onsiderați şi nici să suportați ceea ce vă provoacă neplăcere sau teamă; Puteți oricând să îi scoateți din lista de contacte pe cei cu care nu vreți să mai comunicați!

Cereți ajutorul, în orice situaţie, persoanelor în care aveți încredere, poliţie, părinţi, profesori sau prieteni apropiaţi.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google